Első németóra

Ismét nagy fába vágtam fejszémet, beiratkoztam egy német nyelvtanfolyamra. Alapvetően nem szeretem a német nyelvet, de ha már végeztem villanyszerelőként, reális jövőképként el tudom képzelni, hogy Ausztriában, vagy Németországban dolgozzak, oda pedig a nyelv, szerintem, elengedhetetlen. Meglátjuk mi lesz, egyelőre a cél, hogy max. 2 év alatt eljussak a B2 szintre. Van némi előnyöm, mert Gaby nagyon jól beszél németül, Pista Berlinben él, Konrád pedig született német, így legalább, ha már lesz értelmezhető tudásom, fogok tudni gyakorolni, segítséget kérni, ha elakadok.

Bizonyítvány

Ma megkaptam a bizonyítványt, sokkal jobb lett, mint vártam. Most már végzett villanyszerelő is vagyok (ha jól számolom, akkor ez a 6.-ik szakmám 🙂 ), már csak a valódi munkákkal kell gyakorlatot szereznem.

Szerencsére ebben számíthatok az osztálytársakra és több régi Tai Chis gyakorlótársról is kiderült, hogy elég régóta ebben a szakmában dolgoznak, így szerintem nem lesz gond, hogy találjak segítséget a fejlődéshez.

Szóbeli és gyakorlati vizsga

Ma megvolt a szóbeli és a gyakorlati vizsga. A gyakorlat nem volt kihívás, de a szóbelire (ami a portfólió megvédése) nem készültünk, azt mondták, hogy az nem lesz. Sajnos szerintem nem is sikerült túl jól, de eredményt most sem kaptunk, majd a kiértékelések után e-mailben elküldik, hogy átmentünk e, vagy sem.

Elméleti vizsga

Ma volt a villanyszerelő képzésen az elméleti vizsgám. Nem éreztem túl nehéznek, de biztos nem lett hibátlan. A végén persze az eredményt nem mondták el (pedig gépen kellett vizsgázni), de annyi információt legalább kaptunk, hogy mindenkinek meglett.

Megjött a GoPro-hoz a Media Mod és Light Mod (plusz még két enduro akkumulátor). Még várok két gyors csatlakozót és egy távirányítót, de szerintem minden meg van hozzá, ami kellhet (kivéve a külső mikrofont, de az egy újabb nagy falat).

Tegnap éjjel hazaértünk a nyaralásból. Imádtam! Legszívesebben Mallorcára költöznék. A többieknek volt gondja a meleggel, de engem abszolút nem zavart. A végén már naptejet sem használtam, napszemüveget pedig egyáltalán nem. Még vezetéshez sem (itthon egyből kellett az autóban).

Annyira jó volt, annyira belefeledkeztem, hogy igazából sehova egyetlen képet sem tettem fel egész idő alatt. Majd jön a kész videó, ha végre sikerül megvágnom.

Ma végre sikerült a fiorinora feltenni a pótkeréktartót. Megszenvedtem vele. Utólag az eredeti ötletem, a fémragasztóval egy tőcsavar rögzítése, jobb lett volna, mint a megvalósított szegecsanyás megoldás.

GoPro Hero 10

A nyaralásra való felkészülés jegyében vettem egy GoPro-t. Azért akciókamera és nem fényképező, mert kevésbé kell féltenem, a vízbe is be tudom vinni (persze szerintem egy vízálló tokot azért veszek hozzá) és rengeteg kiegészítő kapható hozzá. Kíváncsi vagyok, hogy milyen felvételek tudok majd vele csinálni 🙂