A dropbox emelt

Az általam favorizált online tárhely, a dropbox 10 GB-re emelete az ingyenesen elérhető tárhely méretét (alapból 2GB használható).

A dropbox segítségével könnyedén lehet feltölteni filekot egy internetes tárhelyre és azokat folyamatosan szinkronban tartani egy, vagy akár több géppel is (én kifejezetten arra használom, hogy az asztali gépemen és a netbookomon is meglegyenek ugyanazok a fileok, ugyanabban a formában).

A folyamatos szinkronizáción kívül a dropbox segítségével könnyedén tudunk megosztani is, mert bármelyik feltöltött könyvtárhoz, filehoz kérhetünk publikus linket, amiről le lehet tölteni a tartalmat.

A webes felületen kívül egy apró segéd program segítségével kijelölhetünk egy mappát a gépünkön ami folyamatosan szinkronban van az online tárhellyel, így amit ide beteszünk, automatikusan feltöltődik, ill. ha valaki megoszt velünk valamit itt automatikusan meg is jelenik.

Az online tárhely verziókövetéssel is rendelkezik, tehát visszatérhetünk egy régebbi változatra is, ha nem kívánt módosítást végeztünk egy file-on. Nagyon ajánlott fontosabb fileok biztonsági másolatához. Használatához korlátlan internet előny, főleg, ha sokan osztanak meg velünk fileokat. A regisztráció ingyenes, itt lehet megtenni:  (referral link 😉 ).