Végre WordPress 3.0

Már nagyon vártam, hogy kijöjjön az új WordPress. Nem is igazán azért, hogy a blogomat frissítsem, hanem, hogy végre megkezdődhessen a CompaSS Hungary oldalának átköltöztetése drupalról wordpressre (és összevonása a bloggal, esetleg az integraltaichi.hu-val, ha már az új WordPress rendelkezik multisite funkcióval is).

Már az RC1 óta megkezdtem az ismerkedést az új WordPress funkcióival, sőt egy új oldalt is indítottam már vele tegnap, ahol vegetáriánus és vegán recepteket osztok meg.

Nekem személy szerint a menüszerkesztője az a funkció, amit eddig nagyon hiányoltam és már többször használtam volna. Eddig külön szöveges widgetként hoztam létre a menüket (már ahol ez szükséges volt), vagy a sablonba írtam bele kézzel, de ez így lényegesen felhasználóbarátabb megoldás. Az új alapsablon is tetszetős, a vegetáriánus oldalamon egyelőre meg is hagytam. Viszont a sablonokat szeretem cserélgetni (bár az itt lévő már több éves, lehet, hogy ideje lesz egy újat készíteni 🙂 ), így a sablon tulajdonságai annyira nem mérvadóak.