Felhívás petícióra

Kedves Barátok!

Évtizedes kínai hatalmi elnyomás után a tibeti nép elkeseredése kitört az utcákra tiltakozásként, és lázadásként. Most, a majd Kínában megrendezésre kerülő, közelgő olimpiai játékokkal a reflektorfényben, a tibetiek a változásokhoz segítségért kiáltanak a világhoz. A kínai kormány azt nyilatkozta, hogy azok a tiltakozók, akik még nem adták fel, „meg lesznek büntetve”. Vezetőik éppen most fontolgatják a kritikus választást a fokozódó brutalitás és a párbeszéd között, ami meghatározhatja Tibet és Kína jövőjét. Befolyásolhatjuk ezt a történelmi döntést: Kína igenis törődik a nemzetközi megítélésével. A kínai elnöknek H. J.-nek azt kell hallania, hogy a kínai gyártmányú márkák és a közelgő olimpia csak úgy lehet sikeres, ha a helyes döntést hozza. De ehhez a globális emberi hatalom lavinája szükséges, hogy odafigyeljen rá-és nekünk erre van szükségünk a következő 48 órában. A Dalai Láma mérsékletet és párbeszédet kért: a világ polgárainak támogatására van szüksége. Kattints a linkre, hogy aláírd a petíciót-a célunk, hogy 1 millió hang egyesüljön Tibtért: http://www.avaaz.org/en/tibet_end_the_violence/97.php/?cl_tf_sign=1

Kína gazdasága teljesen azoktól a kínai áruktól függ, amiket exportálnak, és mi vásárolunk meg, valamint a kormányzat ezen a nyáron szívesen látná az olimpiai játékokat, mint egy új, világvezető hatalom Kína ünneplését. Kína egy változatos ország, brutális múlttal, és megvan rá az oka, hogy törődjön a stabilitásával – néhányan Tibet lázadói közül ártatlan embereket öltek. De Hu elnöknek fel kell ismernie, hogy a legnagyobb veszély a kínai stabilitásra azok a keményvonalasok, akik a fokozottabb elnyomás szószólói, és nem a tibetiek, akik párbeszédet és reformokat sürgetnek.

Petíciónkat közvetlenül londoni, new yorki, és pekingi kínai köztisztviselőkhöz fogjuk eljuttatni. De ehhez nagyszámú aláírásnak kell lennie. A tibetiek csendben szenvedtek évtizedeken át. Végül itt a pillanat, hogy megszólaljanak, és nekünk segítenünk kell, hogy meghallgattassanak.