Napfényes fesztivál

Elmentünk, megnéztük, sokat költöttünk 🙂 . Nagyjából ez jellemezte a mai napot.

Sokan voltak mire hajnali 12-re kiértünk a helyszínre. A programok érdekesen voltak, a kiállítók nem igazán nyújtottak újat. Kevesen is voltak és a megszokott arcokat láttuk itt is. Azt hittem többen képviseltetik magukat a hazai bioéletből.

Megemlíteném Kató Zoltán szaxofonművészt, aki eredeti népdal feldolgozásaival képviselte magát. Nagyon jó érzés volt a játékát hallgatni a sátorban, miközben esett az eső. Szintén nagyon tetszett a Kiyo Kito Taiko dobegyüttes előadása, sajnos pénteken nem tudtam elmenni meghallgatni őket. Választanom kellett a Taoista filozófia és köztük. Kövi Szabolcs is hozta szokott formáját és egy meditatív előadással kényeztetett bennünket. Sajnos csak húsz percig élvezhettük játékát és azokat a gyönyörű tájakat amiket mellé vetített.

Az előadók is érdekes témákat feszegettek, bár sajnos mindenkit nem tudtunk meghallgatni. Mireisz László igen érdekes összefoglalást adott az emberi látásmód fejlődéséről és arról, hogy ez hol is tart ez most. Paksi Zoltán asztrozófiai betekintést nyújtott nekünk a csillagképekbe. Megtudtuk, hogy még csak a halak világkorszakban járunk ill., hogy 14 állatövi jegy van nem pedig 12 (pár éve olvastam egy cikket, hogy felfedezték a csillagászok a 13. csillagjegyet és ezért borul majd az egész asztrológiai rendszer. Nos úgy néz ki, hogy nem, mert ők már régtől fogva 14-el dolgoztak, csak ebből kettő nem nyilvános, mert azok különleges beavatásokat hordoznak). Váradi Tibornak csak a második előadását tudtuk meghallgatni. Az előadás egy régebbi témával is foglakozott, a tudatossággal és a legújabb könyvéből is voltak részletek.

Voltak természetesen negatívumok is, melyek inkább csak apróbb technikai malőrök, mint igazi problémák. Sajnos a színpad hangosítása nem volt a legjobb, ezért az ír sztepptánc csoport nem volt olyan ütős. A zene elnyomta a megszokott cipőkopogást, ha pedig túlságosan felhangosították, akkor döngött az egész. Erre nem voltak igazán felkészülve.

Összességében jó volt, tetszett.