A dugó és az egészséges élet

Ültem a kocsiban és szépen araszolgattam a délutáni forgalomban a körúton (nem egyszerű a közlekedés manapság Budapesten). Nagy nyugalom lakozott bennem, hiszen kedves autós társaim sem tudtak ma kibillenteni (köszönhetően annak is, hogy igencsak sok mindent sikerült ma üzletileg elérnem 🙂 ).

Közben elmélkedek az egészséges életről. Hogyan is lehet egészségesen, környezettudatosan élni a mai világban? Mit is jelent az egészséges élet?

Alapvetően, hogy Én olyan dolgokat fogyasztok amik számomra egészségesek. Én és számomra. Ezek igazán a kulcsszavak. Valóban azt jelenti az egészséges élet, hogy mindent önző egoizmusból vizsgálok? Mi a különbség a hagyományos életvitel és az egészséges élet között?

Az egészség magában foglalja az egész szót. Tehát nem élhetek egészségesen csak Én. Nem lehetek egészséges úgy, hogy csak magammal foglalkozom. Ez egy fontos lépés, persze, de ennél azért többről van szó. Sokkal többről. Egészséges akkor lehetek, ha megtalálom az összhangot a környezettemmel, az emberekkel és a természettel is. Viszont nem szabad megfeledkezni a saját magammal való összhangról sem.

Lehet, hogy mostanában kicsit sokat olvasok és hallgatok szellemi tanításokat? Lehet. De az egészséghez az is szükséges, hogy az életemből ne rekeszek ki semmit. Vannak nem jó dolgok is sajnos, de azok is hozzám, az életemhez tartoznak. Attól, hogy nem veszek róluk tudomást még nem szűnnek meg, csak várakoznak. Úgy kell látni ezeket a dolgokat mint a jót, ami a fejlődése elején van. Majd ha megnő jó lesz. Elég nehéz ez, ha éppen nem jön össze valami. Ha sokat veszít az ember anyagilag. Vajon az anyagi veszteség valóban veszteség? Csak és kizárólag? Vagy van benne valami, ami nyereség? Csak egy kicsit hosszabb távú befektetés?

A dugó kitűnő hely az elmélkedésre. Néha olyan dolgok is eszembe jutnak ami a rohangászás közepette elfelejtődik. A nagyváros is megteremti saját maga számára a nyugalmat, csak másként. Ehhez viszont megélés is kell. Lehet a dugó inspiráló és felemelő, de lehet lehúzó feszültség keltő. Rajtam múlik, hogy hogyan élem meg.