És igen

Nos az elmúlt napokban kicsit megszállottan kerestem egy új blog motort, amin a kevés bejegyzésem kényelmesen vezethetem.

Tegnapelőtt még a fishblog volt az esélyes, de a karakterkódoláson elvérzett. Szép, jó, egyszerű, de pont ezért számomra hiányzik is belőle pár funkció. A drupal szintén eléggé játszott, de mikor WordPress-hez megtaláltam egy jó galériát (fgallery) és egy szuper szótár plugint (amivel szinte wikivé változott) egyértelművé vált a döntés. Ahhoz képest, hogy pár napja még egyáltalán nem tetszett, kifejezetten érdekes fordulat 🙂 .

A régi bejegyzések áthozásával most végeztem. Sajnos a karakterkódolás miatt minden bejegyzést egyesével kellett áttennem, pedig az sql export-import jó ötletnek tűnt még az elején.

Majdnem pontosan egy éve írok blogot (igaz az írások rendszeressége nem az igazi). 2006.01.09. az első bejegyzés dátuma, bár azért voltak korábbi bejegyzéseim is a tgyh blogjában, csak azok már elvesztek.

Ha már közel egy év, legyen egy kis visszatekintés is. Igaz, hogy ezt év végén, vagy rögtön év elején szokás megcsinálni, de azt hiszem még nem csúsztam vele annyit 🙂


Elég tartalmas év volt számomra a 2006-os, sok minden történt, de sok terv nem valósult meg (nem igazán kronológiai sorrendben).

 • Nagy terv volt a tgyh újra felélesztése, új dizájnnal, megújult tartalommal.
  Nem lett belőle semmi.
 • Szintén terv volt az alapítványi oldal elkészítése.
  Ez megvalósult, csak nélkülem 🙂
 • Terv volt a munkahely váltás. Nehezemre esett, mert szerettem ott dolgozni és szerettem a csapatot is.
  Ez annyira összejött, hogy nemcsak váltottam, de most már saját cégemben dolgozom 🙂
 • Megismerkedtünk a Thay Hang Truong mesterrel és letettünk egy fogadalmat, mely alapjaiban változtatta meg az életünket.
 • Elkezdtem mélyebben foglalkozni a webdizájnnal, készítettem is pár sminket különféle rendszerekhez.
 • Kisebb mellékvágányok a munkában dolgoztam raktárosként a Püski-Masszi könyvnagykereskedésben és pénzügyi tanácsadóként az OVB-nél.
 • A nyár egyik legkellemesebb élménye volt a tanyai büfézés 🙂
 • Meghatározó, de kevésbé kellemes élmény volt a minitáborom.
 • A blogom alatt az elmúlt egy évben megélt pár változtatást, költözést. Volt már az alapja e107, joomla, fishblog és most jelenleg WordPress. Remélem, most már ez marad egy darabig 🙂