LEGO-ból mindent lehet

Közel egy millió LEGO Technic elem felhasználásával létrehozták a Bugatti Chiron modelljének egy 1:1 méretarányú másolatát. Ha ez nem lenne elég menő, még saját LEGO motorokkal is rendelkezik (5,3 LE max. kb. 20 km/h), így vezetni is lehet. Kipróbálnám 🙂 .

Kettlebell, jó kis orosz játék

Táborban volt szerencsém Levivel kipróbálni a kettlebell-t (ill. girya-t, mert, hogy a verseny szériát így nevezik). Nagyon tetszett. Még jó, hogy Levinek nem volt kedve aznap erősíteni, főleg nem vacsora után, így csak egy órát nyomtuk, meg utána kb. fél óra nyújtást tettünk be.

Maga a kettlebell Oroszországból származik, gabona mérésre használták, régen ilyenek akasztottak rudakra súlyemelés címén is (régi felvételeken nagy bajszú, csíkos ruhás embereknél látni). Az egész testet teljesen átmozgatja és nagyon jó állóképességet biztosít.

Sajnos nem olcsó a golyó, ezért itthon még hagyományos kézi súlyzóval próbálgatom a mozdulatokat, de közel sem esik olyan jól, teljesen másképp terheli az ízületeket. Kénytelen leszek minél hamarabb venni egy kettlebell-t magamnak. Kedvcsinálónak a, szerintem, legnehezebb gyakorlat (még nem is tudom hibátlanul megcsinálni), de mások is azt mondják, ha nincs időd rendes edzésre ebből csinálj párat és meg is vagy, a teljes testet átmozgatja szépen.

Két különböző felállási variációval:

Tegyünk végre valamit!

A tibeti vérengzések és brutális gyilkosságok ellen tüntetünk békésen 2008 március 20.-án csütörtökön este fél 6-tól a kínai nagykövetség előtt! Egy ország, amely olimpiát rendez nem teheti meg, hogy ártatlan emberek százait végezze ki, mint egy kutyát!

Nagyon fontos MINDENKINEK a jelenléte, akiben egy csöpp együttérzés van embertársai iránt! Nagyon fontos, hogy mindenkihez eljusson ez az üzenet!!! Ha otthon maradsz egyetértesz a gyilkosokkal! Kérjük minden média segítségét!

Kapcsolattartó: Hendrey Tibor 70/9440260. Szívesen vállal interjúkat mindenhol, ahol beszélhet a csütörtöki demonstrációról! e-mail: sambhala@elender.hu http://www.tibet.hu Nagyon várjuk és nagyon kérjük mindenki támogatását! Köszönjük a segítséget: Sambhala Tibet Segítő Társaság.