A nagy váltás

Eljött az idő, váltottam iOS-ről Androidra. Pontosabban az iPhone 4-et cseréltem le egy Sony Xperia M2-re (pedig most tettem fel a legújabb iOS-t és nagyon örültem a friss kinézetnek 🙂 ). Megvártam az új iPhone bejelentést, szépek lettek az új készülékek, bár nem értem, hogy miért kell kihagyni funkciókat a kisebből. Viszont racionálisan végig gondolva a várható áruk elképesztően magas számomra.

Az M2-tőt mintegy tízed annyiért vettem, mint amennyibe most az iPhone 5S kerül a T-mobile-nál ugyanazzal az előfizetéssel (igaz pont sikerült egy 50%-os kedvezményt kifognom 🙂 ). Így előállt egy olyan fura helyzet, hogy a laptopom, a most vett fényképezőgépünk és a telefonom is Sony 🙂 .

Az első tapasztalataim vegyesek. Használok már egy ideje Androidot, egy Samsung Galaxy Tab 2-t, de telefonként azért más, a telefon majd mindig velem van, szervesebb része életemnek, mint a tablet. Az utóbbi időben a minimalizmusra törekedtem a használt app-ok tekintetében, így nem okozott gondot megtalálni az Androidos megfelelőket, bár van néhány amire még keresem az alternatívákat. Például nagyon hiányzik egy Appshopper alternatíva Google Playre szabva és elég valószínű, hogy futni sem ezzel a készülékkel fogok (mondjuk az iPhone 6-al, vagy a 6 plus-al is nehéz lenne).

Tudom, hogy a szépség szubjektív, de az első szembeötlő dolog a váltásnál, hogy ugyanaz az app iOS-en jobban néz ki és a kezelése is jobb (számomra legalábbis), mint Androidon. Például a Navigon-ban Androidon ilyen buta szalagokat kell húzni, míg iOS-en egy letisztult felületen lehet kiválasztani az opciókat.

A fényképezést még annyira nem próbáltam ki, sajnos nem sok jót olvastam róla 🙁 .