3 dolog ami megvan iOS-en, de nincs Androidon

…vagy legalábbis eddig nem találtam meg. Pedig folyamatosan azt hallottam, hogy az Android sokkal testreszabhatóbb, mint az iOS, de ezek számomra annyira alap dolgok, hogy nagyon csodálkozom, hogy nincsenek, vagy ha vannak, akkor ennyire elrejtve. Persze teljesen elképzelhető, hogy a több évnyi iOS használat miatt nem találom ezeket a dolgokat se a központi beállítások részben, se az egyes app-ok beállításaiban (van app, aminél nincs is beállítások menü).

1. Mobilinternet kezelés Nem találtam olyan részt a beállításokban, ahol megadhatom, hogy melyik program férhet hozzá a mobilinternethez. Nagyon sok app sem engedi ezt beállítani, pedig a többségnek semmi köze nem lenne az internethez használat közben.

2. Értesítések kezelése Nagyon jó volt, hogy iOS-en egy központi felületen tudtam megadni, hogy melyik programtól mi módon kérek értesítést, vagy kérek e egyáltalán. Nagyon idegesít, hogy minden nap 22:42-kor jön egy értesítés, hogy a myXperia-val kereshetem a telefonomat és távolról törölhetem is. Tök jó, de nem akarok regisztrálni, kikapcsolni viszont nem tudom.

3. „Ne zavarjanak” mód Nem túl régen került be az iOS-be és tudom, hogy Androidon is van rá külön app, de szerintem ez pont olyan funkció, amit az alap OS-nek kell biztosítania.