És az edzéssel mi van?

Meglepően elveszett a lelkesedésem, nem tudom miért, pedig az első félévben, amikor tényleg rendszeresen edzetem, nagyon jó eredményeket értem el. Sajnos azóta viszont elmúlt a lelkesedésem és a rendszertelenség és a hosszú kihagyások miatt eredmények sincsenek.

De új év, új hónap, új hét, új edzés terv. Ugyan már többször változtattam az edzéstervemen, de eddig a legelső jött be leginkább. Persze az új tervben sem ahhoz fogok visszatérni 🙂 . Sokat olvastam mostanság az edzések hatékonyságának növeléséről, az edzéstervekről, az étkezésekről. Sajnos a legtöbb edzésterv súlyzós edzésekre vonatkozik, így igen kevés dolgot tudok belőlük használni, de azért igyekszem adaptálni a saját testsúlyos gyakorlatokra.

Az első egy-két hétben még egy lazább rehabilitáló tervet fogok követni, finoman kell újra felépítenem a struktúrát, hogy ne menjen el a kedvem már az elején. A bal vállam is folyamatosan gondot okoz, erre is oda kell figyelnem. Kicsit visszatérek az alapokhoz, főleg a felsőtest gyakorlatainál. Egyrészt a vállam miatt, másrészt ezekben a gyakorlatokban elértem egy stagnálást (erre tippelek a kihagyások okaként is), harmadrészt pedig a mozgásminták kijavítása miatt.

A lábat viszont nyüstölni fogom, eddig sem volt gondom a lábedzésekkel és az áprilisi félmaratonra is készülnöm kell. Ami biztosan változik, hogy a has és törzsizmait erőteljesebben fogom edzeni és beiktatok kardió gyakorlásokat is a futás és a szálkásítás miatt (most sikerült némi zsírt felszednem a derekamra, amit le szeretnék adni).