Már nem annyira Yo nekem

Úgy tűnik a február vége nálam az internet szolgáltatók váltásának ideje. 2007. februárjában váltottam YO neked díjcsomagra. Azóta már nem annyira tetszik. Mostanában elég sokszor elmegy az internet, nem tűnik stabilnak a kapcsolat. Az ár pedig eléggé elszállt. YO Friss díjcsomagban vagyok és 6350 Ft az előfizetés, a weboldalon a YO buli is olcsóbb. A sebessége 1,6Mbit/s, nem egy nagy sávszélesség.

Alapvetően a díjat szerettem volna csökkenteni és eléggé meglepődtem, hogy még, az általam drágának tartott, T-home is nagyobb sebességet ad olcsóbban. Ez nem kicsit lehúzás. Én komolyan nem értem a szolgáltatókat (a kötelező biztosítás váltásnál is ugyanez volt), a régi ügyfeleknek drágábban adják, mint az újaknak. Ezzel generálják, hogy az ember évente keressen új szolgáltatót, pedig szerintem a régieket könnyebb megtartani. Az emberek alapvetően lusták, nem szívesen foglalkoznak a váltással, de azzal, hogy majd kétszeresen áron kapják a szolgáltatást, szinte rákényszerítik őket (ugyanezt írtam 2007-ben is, a világ nem változott, sajnos).

Nem kedvelem a UPC-t, de most oda fogok átmenni. Telefon és internet (25 Mbit/s) 3850 Ft lesz (van társasházi kedvezmény, de alapból sem lenne 6000 Ft és sokkal gyorsabb). Már elindítottam az átállást, holnap megyek a Datanethez lemondani az előfizetést és elrendezni a számlákat és pénteken jönnek (remélem valóban) a UPC-től bekötni a netet.