Palm Pré

Amióta megvett az Omniát (kicsit előtte, mert azt már jelentős után olvasással vettem) egyre jobban érdekelnek a „Kütyüvilág” hírei. Eddig nem volt olyan készülék amire az Omnia mellet a nyálam csurgattam volna, de most, hogy láttam a Palm által bemutatottat, elfogott a vágy. Néha hiányzik az Omniáról a billentyűzet, akármennyire is jók a virtual billentyűk, azért a képernyő igen jelentős részét foglalják el.

A számomra kardinális kérdések az alkalmazások, melyek a készüléket fogják kísérni. Sajnos ebben még mindig vitathatatlanul a WinMo az első. Rengeteg alkalmazás van rá és ami az igazán fontos, a teljes office támogatás. A másik lényeges kérdés a kamera minősége. Megértem a gyártókat, hogy bár technikailag meg lehetne oldani, hogy egy fényképezőre vasaljanak egy telefont, inkább gányolnak mindenféle hülyeséget, hogy megvegyék az emberek a fényképezőt is.

A Palm nagyot lépet előre ezzel a készülékkel (sokak szerint ezen múlik a cég jövője), viszont nehéz megmondani mennyire lesz életképes még egy platform, főleg, hogy most jött ki az Android és kezd beindulni, az iPhone saját rendszere és a symbian is nyílttá válik.

A koncepció jó, de, ha nem lesznek rá alkalmazások életképtelen.