Frissítések vonzásában

Csütörtökön megjelent az Ubuntu soron lévő 9.10-es kiadása, természetesen tegnap már frissítettem is, igaz reggel előtte olvasgattam róla és ezért még csak a netbookon ejtettem meg a frissítést. A frissítés gond nélkül lefutott, újra indítás után viszont nem tudtam az ADSL-re csatlakozni, kis próbálkozás után a régi, jól bevált konzolos csatlakozással azért sikerült.

Persze utána olvasva kiderült, hogy a Network Managernek már a bétában is gondja volt és ez azóta sem került javításra, ami sajnálatos 🙁 . Van néhány kinézetbeli változás, ami szintén vegyes érzelmeket váltott ki belőlem, elég szép lett az új netbook remix, viszont az értesítő ablakok elhelyezése nagyon rossz (azért kerültek lejjebb, mert néhányan/sokan kattintottak rájuk, de ügyesen ezzel bezárták az alatta futó programot is).

Ennyi hiba üzenettel és program összeomlással nem találkoztam a legelső Ubuntu kiadás óta. Sajnos úgy érzem jobb lett volna, ha a kiadást ismét csúsztatják, mint azt már megtették egyszer, hogy valóban stabil rendszert adjanak ki.

Persze lehet mondani, hogy ingyenes és nem lehet számon kérni semmit, de ezzel a hozzáállással a saját felhasználó bázisukat csökkentik nagymértékben.

Összegezve: már eddig is elgondolkoztam párszor az Ubuntu lecserélésén, de azt hiszem most jött a pillanat amikor lépéseket is tenni fogok ez irányba. Sajnálom, mert tényleg csak annyit szeretnék, hogy feltelepítem és használom, persze megtartva a linuxokra jellemző karcsúságot, sebességet és szabadságot, de sajnos ez a mostani rendszernél elveszni látszik.