Samsung i900 Omnia SBSH termékekkel

Csak azért, hogy a sorozat ne szakadjon meg kipróbáltam néhány SBSH terméket is az Omniámon. Bár állítólag a kipróbált programok ujjal való kezelésre vannak tervezve, kicsit nehézkesen sikerült ez a művelet. A kipróbált programok 12 napos időkorláttal rendelkező próbaverziók voltak, a teljes verziók funkcionalitásával. Először is amit kértek a PDAmania.hu fórumán:

PhoneWeawer

Remek kis today pluginnel rendelkezik, melyen megtalálhatóak, beállítástól függően, a rádiók ki/bekapcsolására szolgáló gombok, a szokásos értesítések és egy profil váltó. Ez utóbbi a program legnagyobb erőssége. A profilokat szabadon konfigurálhatjuk, nem csak a hangerősség, csengőhang, rezgés viszonylatban, hanem beállíthatjuk, hogy egyes profilokban melyik rádiók legyenek aktívak és azt is, hogy beállított időpontokban automatikusan kapcsoljanak be.

PocketWeather

Egyszerre több város időjárását követhetjük nyomon vele. Today pluginje konfigurálható, a hagyományos nézettől az egy soros megjelenítésig. Beállítható, hogy automatikusan töltse le az aktuális időjárási adatokat, vagy majd mi manuálisan megoldjuk (nekem csak akkor volt hajlandó kimászni a netre, amikor az operával előtte megnyitottam egy oldalt, egyébként felhasználó/jelszó hibát írt a hálózathoz). Lekérhetjük vele az egyes helyekhez tartozó földrengési adatokat is. Meglepő módon a program tud magyarul.

MyList

Remek lista alkalmazás, akár bevásárlólistára, akár teendő listára. Egyetlen hatalmas gondja, hogy maximálisan 16px-ig növelhető a betűméret, amely ujjal ugyan kezelhető, de azért nem igazán kényelmes.

ILauncher

Szép kis füleken elérhetünk néhány általunk előre definiált programot vagy beállítást. Természetesen lehet beállítani üzenet írást (e-mail és SMS) is. Maga a program akkor lehet hasznos, ha today felületünkről máshol nem érjük el ezeket a funkciókat.