Hogyan neveljük az embereket, rosszul

Én, mint autóval is közlekedő ember, fel vagyok háborodva a magyar közlekedési „morálon”. Az még csak hagyján, hogy az autósok egymásnak nem adják meg az elsőbbséget, de, hogy rendszeresen nem állnak meg a zebránál, sőt, ha valaki átmegy előttük fel vannak háborodva (néha még az autóból is kiszállnak ordítozni, hogy hogy is képzeli ezt).

És akkor még a parkolást nem is említem. Hihetetlen, hogy rendszeresen felállnak a járdára, mert nem képesek 500 métert gyalogolni a Felvonulási térig, ahol nyugodtan, szabályosan tudnának parkolni.

Most egy ilyen jó képességű vezető ütött el egy 11 éves gyereket és annak apját, mikor a mellette lévő sávban megállt egy teherautó és átengedte őket. Kíváncsi lennék az ilyen vezetők hogyan reagálnának, ha az ő gyereküket ütnék el, amikor szabályosan megy át az úttesten.

„Ejnye fiam, tudod, hogy nem szabad átmenni a zebrán!”

Persze még lehet ezt fokozni is: a metrón olyan plakátok vannak (kár, hogy mobillal nem sikerült rendesen lefotózni, hogy féljél átmenni az zebrán. Ne az autósokat neveljük, hogy tartsák be a szabályokat, minek is. Nem kell betartani, majd „megbeszéljük” a dolgot. Mindent el lehet intézni így :(.

Zebrán gázolták el apát és fiát