SEO vagy tartalom

Ismét 🙂

Ezt a bejegyzést ugyan a SEO-s blogomba szántam, de sajnos telefonról oda nem tudok bejelentkezni. Ez mondjuk egy érv a wp mellett a drupal ellen az új blogomhoz.

Hitetlen írt egy bejegyzést a SEO fórumon arról, hogy a tartalom az igazán lényeges, minden egyéb SEO-s trükk csak másodlagos.

Ebben igazat adok neki (csak tegnap már nem tudtam válaszolni, telefonon keresztül meg nagyon lassú a fórum). A tartalom nagyon fontos, mert hiába vagyok első a keresőkben, ha utána az emberek gyorsan távoznak is az oldalamról. Ilyenkor már igazából a marketing szemléletű honlap felépítés ami ott tartja az embereket. Mert ugyan a tartalom a Király, de ha rosszul strukturált, nehezen követhető, kereshető formában van kirakva lehet szuper a tartalom a látogató mégis úgy távozik, mintha nem lenne kint semmi a kereső szavakon kívül.

Ezért egy jó, ha a weboldal ötvözi magában a jó tartalmat, a marketing szemléletű kialakítást (struktúra, figyelem felkeltés, minden információ a megfelelő időben) és a keresőoptimalizálást. Utóbbit leginkább azért, mert jó, ha nem csak magunknak készítjük oldalunkat, hanem az olvasók is ránk találnak, jellemzően a keresőkből 😉 .