Ingyen WiFi! Vagy mégsem?

Elég érdekes eset. Aki még nem hallott róla az a következő linkeken tájékozódhat.

Abszolút érdekes, hogy tájékozódjunk a hotspotok helyzetéről a hotspot.hu oldalon. Nagyon jó meglátás, de ehhez is internet kell, tehát, ha tájékozódom már használom is.

Sajnos az is benne van a cikkekben, hogy a fiút bántalmazták. Ez ugye már nem is meglepő. Hiszen, ha valaki rosszul parkol és szólunk neki rögtön nekünk jön, hogy mit ugatunk bele (pl. tegnap amikor bringáztam egy nagyobbacska ember a fekete mercijéből, egyedül képes akkora dugót generálni mint a 4-es metró építkezés). Igaza van Andrásnak, hogy a magyarokból leginkább a tisztelet hiányzik a másik ember felé. Itt mindenki mindent csak saját magának akar, mindig csak a saját érdekeit nézi. Szerencsére van néhány kivétel, de sajnos nagyon kevés. Pedig egy kis tisztelettel a másik felé sokkal kevesebb gond lenne az életben. Persze ez csak akkor működik, ha mindenkiben van tisztelet, mert ha csak néhány ember kezdi ezt el (ami szerencsére már történik) akkor őket nagyon kihasználják. Ezt ők felvállalták és próbálják terjeszteni ezt a hozzáállást. Köszönet nekik érte.

A konkrét esetre visszatérve, szerintem, ha nem állította be a hálózat védelmét az a tulajdonos hibája. Persze sok példát lehet felhozni ellene, de mindegyik sántít, mert vannak működő hotspotok is és nem lehet eldönteni, hogy egy wifi az hotspot vagy egy rosszul beállított magán hálózat. Ami még nevetséges az ügyben, hogy 9Ft kárt állapítottak meg. Rendezzünk jótékonysági gyűjtést, hogy ezt kifizessük. Ez már az abszolút szőrszálhasogatás. Tényleg az egyik legjobb példa, ha az utcán van a kukám aminek az üríttetését fizetem és nincs ráírva semmi, akkor, ha valaki beledob egy üveget kárt okozott nekem (ebben az esetben nagyobb kárt okozott volna, ha csak a földre dobja). Ez már a nevetséges kategóriába esik.

Wifizésért kapták el az utcán