Frissítések napja(i)

Pár napja frissítésekkel vagyok elfoglalva. (Igazából a terv az volt, hogy pénteken frissítek mindent, de inkább időben lefeküdtem aludni).

Első körben frissítettem az ubuntumat a most megjelent 7.10-es „Gutsy Gibon” verzióra. Majdnem minden ment egyből, csak a videokártya meghajtóját kellet kézzel feltennem, mert a tárolókban lévővel nem indult a grafikus felület. Aztán nem ismerte fel az usb-t és elég lassan reagált a kikapcsolásra. Nem foglalkoztam vele, inkább újra telepítettem. Volna, de az sem ment könnyen. Az újraírható CD-ről nem igazán akart indulni, kénytelen voltam egy 6.10-est felrakni és utána azt frissíteni. A hibák megmaradtak az usb kivételével. Legalább CD-t írni már tudtam, így újra kiírtam a 7.10-t.

Bár sokszor megfordult a fejembe, hogy másik disztribúciót teszek fel. Végül sikerült, minden működik. Egyelőre. Forgó-pörgő kockám még nincsen, de nem is nagyon izgat a dolog, majd, ha lesz pár órám akkor eljátszok vele. Hiába, ATI kártyán nem működik még out of the box. Illetve az enyémen nem működik, de majd megoldom.