TRX edzés

Ma kipróbáltam a TRX edzést a Flow centerben. Rögtön ki is kell javítanom magam, mert a RIP:60 vásárlásakor rosszul írtam, a TRX két szára is mozog a felfüggesztéshez képest. Igaz a GFlex könnyebben mozdult, amikor a Fittarénán kipróbáltam, de itt is figyelni kellett, hogy a test ne csavarodjon el.

Az edzés nagyon jó volt, az órát Boda Renáta tartotta, oda figyelt mindenkire, minden mozdulatot javított, finomított. Inkább erősítő jellegű gyakorlatok voltak, ez nekem jobban bejön. Ezt persze az is befolyásolta, hogy a csoportból ketten használtak már valaha TRX-et, így a gyakorlatokat tanultuk, amíg nem biztosak a gyakorlatok felesleges, sőt szerintem kimondottan ellenjavallt gyorsan végezni a gyakorlatokat, csak nő a sérülés veszélye (ez sem tetszett a Fittarénán).

Az itthoni gyakorláshoz kaptam pár instrukciót, így a DVD-k alapján már biztonságosabban el tudok kezdeni ilyen típusú edzéseket is végezni. Nagyon gondolkozom, hogy rendszeresen járjak vagy TRX-re, vagy GFlex-re. Az eddigiek alapján még nem tudok dönteni. Eszköz szintjén szinte mindegy, de talán a GFlex a szimpatikusabb, míg a kipróbált órák alapján a TRX. Persze a Fittaréna alapján nehéz véleményt mondani az órákról 🙂 . De ez még úgy is a jövő zenéje, most a Sportoktatói képzés a fontos, ahhoz pedig konditermi látogatások kellenek.