Lassan két hete használom az i900 Omniát

Először is, hogy miért vettem meg pont ezt a készüléket, mire is volt szükségem? Eddig Nokia 6680-as telefonom volt és majdnem kielégítette igényeimet ezen a téren. A fényképezője jó körülmények között viszonylag használható (ide is felkerült néhány kép). Van jegyzet és naptár alkalmazás, webböngésző. Ami nagyon hiányzott belőle az a WIFI (kicsit pedig a GPS, de egy külső bluetooth GPS vevővel ez orvosolható). Meg valamilyen rejtélyes okból nem volt hajlandó telepített programokat internetre engedni (pl. Gmail, Google Maps, Opera Mini), ez lehet, hogy az én hibám.

Tehát az új készülékkel szemben a következő elvárásaim voltak: legyen benne használható fényképező, wifi, GPS, irodai programok (mostanában sok időt voltam outdoor, és jó lett volna, ha produktívan tudom tölteni az időmet nem csak malmozom, és gyönyörködöm a kertben).

Ez mind van benne, a teszt képek alapján egész jó a fényképezője is (5MP, ami mint tudjuk nem sokat jelent, de van mellette segédfény, ami jó). Windows mobil fut rajta, ami a gondok nagy részéért felelős (mikor lesz már normális készüléken Android?). Eddig kicsit csalódott vagyok. A fényképező hajlamos túlexponálni, ezért fakók lesznek a képek, sokszor életlenek is (tesztelni fogom, de egyelőre úgy tűnik a Nokia jobb képeket csinál 🙁 ).

Párszor már fagyott az ablak. Az MMS-t még mindig nem tudtam beállítani (pedig mindent úgy csináltam ahogy a leírásban van és másnál így működik is). Elég gyorsan merül az akkumulátor. Bután van megcsinálva a csatlakozója (egy csatlakozó ahova megy a headset, töltő, USB kábel, pici műanyag lappal védve, ami úgy néz ki mintha könnyen letörne, ráadásul egyedi Samsung csatlakozó).

A hibák ellenére is egyelőre nem bántam meg a vásárlást, bár nagyon megfontolnám, hogy ismét megvegyem-e. Tény, hogy szokni kell a készüléket, főleg a WinMo-t rajta (itthon Linux van ezért nagyon is szokni kell 🙂 ). Nokia stabilabbnak, átgondoltabbnak tűnik (Pötyinek sem javasoltam, hogy nokia helyet ilyet vegyen).