Folytatódik a bojkott

A SEOnyár2008 verseny kapcsán folytatódik az ingyenes szolgáltatók bojkottja. A legismertebb ingyenes, magyar blogszolgáltatók mind tiltják a verseny készült oldalak megjelenését.

Eddig a legdurvább az adatvédelmi nyilatkozat megsértése volt, a többi szolgáltató, talán okulva az esetből már óvatosabban járt el. Érdekes, hogy bár semmi olyan tartalom nincs a blogokon, amit tiltana az indításukkor aktuális felhasználói nyilatkozat, mégis szó nélkül tiltják le a blogokat. Pedig gyakran értékesebb tartalommal rendelkeznek, mint némelyik blog, mely adsense bevételekre szakosodott.

A letiltott blogok között van pár, amelyiket még az előző versenyre készítette a tulajdonosa, a verseny után érdekes, színvonalas írásokat közölt rajta a keresőoptimalizálás és online marketing témákban. Ezeket az egy év alatt elkészített szellemi termékeket most egy mozdulattal letörölték, a tulajdonosok még biztonsági mentésből sem kaphatnak példányt.

A másik érdekesség, hogy állítólag az egyik szolgáltató rendszerében (szándékosan nem írok nevet) pedofil tartalmú oldalt talált egy, az internetes körökben igen elismert ember, ezt jelentette is egy e-mail formájában a szolgáltatónak, mire azt a választ kapta, hogy jelentse a rendőrségnek, ők ezt nem dönthetik el.

Az internetes szabadság itthon csak illúzió, nem úgy mint Kínában, ahol még az illúzió sincs meg. Bár most már itthon sem.

Ha fontos számodra mit írsz vagy amiről írsz, ne sajnáld azt a pár ezer forintot évente (mert tényleg csak annyi) kiadni domain névre és tárhelyre, mert csak így lehetsz biztos abban, hogy nem törlik a bejegyzéseidet mondvacsinált indokokkal. (Hatósági felszólításra persze még így is törölhetik az oldalt, de olyan tartalmat eleve nem írunk.)