A szombati napom

…feláldoztam, hogy mindenféle netes aktivitás figyelő helyeket létesítsek magamról.

Először létrehoztam a frienfeeden egy oldalt: http://friendfeed.com/garrotter, aztán egy hasonlót készítettem a netvibes segítségével is http://www.netvibes.com/garrotter (ide meg bekötöttem a friendfeeds rss csatornáját, ahova a netvibes-t szeretném bekötni, rekurzió rulez 🙂 )

A netvibes felülete egészen szimpi, lehet youtube videót feltölteni vele, bár nem ismeri a viddler.com-t (friendfeeds sem) és nem lehet feltölteni a Flickr-re vagy Picasa-ra sem, viszont a box.net-re meg igen. Lehet egyből twitter bejegyzést írni (jaiku-ra még nincs támogatás, már találtam, de még nem tökéletes, fura, hogy a fő kereső a netvibesen nem dobta ki), vagy a leveleket nézegetni. A google reader-ből meg nem lehet megosztani híreket (a netvibes felületén).

Szóval felemás dolog ez is, mint minden, de már úgy éreztem, hogy annyi helyen vagyok jelen, hogy muszáj valami netes aktivitás figyelőt beüzemelni.

Persze az igazi az lenne, ha egy felületen tudnám kezelni az összes oldalamat (blog, twitter, jaiku), a bejövő híreket (címkézéssel, megosztással (digg és társai)), a képeket és videókat feltölteni, a feltöltöttekből tetszöleges oldalra beszúrni stb. Szóval igényeim vannak 🙂 , de szerintem ez már sokakban felmerült, mert erre felé haladunk, bár csak kis lépésekkel.