Lengyel vs. rendőrök

Pillanatnyilag nem is az a kérdés, hogy kinek van igaza, mert ezt valószínűleg nem fogjuk megtudni. Mostanában egyre több mindenbe keverednek a rendőrök. Nekik is nagy szájuk van, de a Fideszes képviselőknek is. Főleg, ha hivatkozhatnak mentelmi jogukra.

Na ez a mentelmi jog ami szerintem a legnagyobb baromság. Egy képviselőnek nem mentelmi jog kellene, hanem még szigorúbb büntetések. Ha Lengyel Zoltánnál ott vannak a papírjai, akkor mentelmi jogára hivatkozva hajthat gyorsan? Nem csak szabálysértésért büntetést kellene fizetnie, de egyből eltávolítani a politikai életből, hiszen egyike a törvényalkotóknak és még Ő sem tartja be a saját maga által kreált törvényeket.

Bár itthon úgy néz ki, hogy csak az tartja be a törvényeket, aki úgy dönt, hogy így akar élni. Nálunk a törvények maximum javaslatok amiket az emberek elfogadhatnak, de ha nem, hát nem. Mindent le lehet zsírozni, meg lehet beszélni, ezért, ha valaki önszántából nem tartja be akkor sincs semmi. Ha betartja, akkor viszont számolnia kell vele, hogy sokkal nehezebb lesz az élete, többet fog fizetni az államnak, mintha nem tenné. Kicsit visszás ez a helyzet.