Keresőoptimalizálás

Igen! Az internetmarketing. Egy igen érdekes téma, mely már azóta foglalkoztat, hogy az előző cégnél elkészítettem a weboldalukat. Rengeteget olvastam a témában, mondjuk főleg magyar nyelven. Sajnos az angol még mindig nem megy profi szinten 🙁 .

Szóval sokat olvastam, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy külön ezzel érdemes-e foglalkozni. Vagyis minél többet olvasok róla, minél jobban belemélyedek, annál biztosabb vagyok abban, hogy külön nem igazán.
Persze az emberek a keresőkben találják meg az oldalt (bár jelnleg itthon a lap.hu oldalak a legnépszerűbb kiindulási pontok). Viszont inkább az embereknek kellene tartalmat produkálni és nem a keresőrobotoknak.

A weboldal készítőket, üzemeltetőket nem arra kellene megtanítani, hogy milyen arányban szerepeljen egy kulcsszó az oldalon, hanem, hogy helyesen írjanak (na ez még sokszor nekem sem megy 🙂 ), megfelelően tördeljék a szöveget, hogy könnyen olvasható legyen és mindenek előtt, hogy hasznos tartalmat nyújtsanak a látogatóknak. Ne csak azért legyen odaírva valami, hogy a kulcsszavakat mondatokba foglaljuk, hanem tényleges és hasznos értelme is legyen az oldalnak. Így a legjobb neki állni az egésznek. Nem folyamatosan a keresőket és különféle programokat bámulni, hogy éppen hol is tart a helyezés, hanem megfelelő és minőségi tartalmat alkotni.

Nekem volt egy Tai Ji-val foglalkozó oldalam, nem optimalizáltam, az uw-re volt kirakva. Nem is frissült túlságosan, sőt szinte alig. Mégis a google elég jó helyen hozta, mert a tartalma jó volt és hasznos a látogatóknak.

Viszont azért örülök a keresőoptimalizálás, a SEO, terjedésének, mert végre elkezdenek foglalkozni az oldalaikkal az emberek és legalább el fognak tűnni azok a kezdőoldalak (splash screenek) amik semmit nem mondanak a látogatóknak.