A nagy váltás

Eljött az idő, váltottam iOS-ről Androidra. Pontosabban egy iPhone 4-et cseréltem le egy Sony Xperia M2-re (pedig most tettem fel a legújabb iOS-t és nagyon örültem a friss kinézetnek 🙂 ).

Megvártam az új iPhone bejelentést, szépek lettek az új készülékek, bár nem értem, hogy miért kell kihagyni funkciókat a kisebből. Viszont racionálisan végig gondolva a várható áruk elképesztően magas számomra. Az M2-tőt mintegy tízed annyiért vettem, mint amennyibe most az iPhone 5S kerül a T-mobile-nál ugyanazzal az előfizetéssel (igaz pont sikerült egy 50%-os kedvezményt  kifognom 🙂 ). Így előállt egy olyan fura helyzet, hogy a laptopom, a most vett fényképezőgépünk és a telefonom is Sony :).

Az első tapasztalataim vegyesek. Használok már egy ideje Androidot, egy Samsung Galaxy Tab 2-t, de telefonként azért más, a telefon majd mindig velem van, szervesebb része életemnek, mint a tablet. Az utóbbi időben a minimalizmusra törekedtem a használt app-ok tekintetében, így nem okozott gondot megtalálni az Androidos megfelelőket, bár van néhány amire még keresem az alternatívákat. Például nagyon hiányzik egy Appshopper alternatíva és elég valószínű, hogy futni sem ezzel a készülékkel fogok (mondjuk az iPhone 6-al, vagy a 6 plus-al is nehéz lenne).

Tudom, hogy a szépség szubjektív, de az első szembeötlő dolog a váltásnál, hogy ugyanaz az app iOS-en jobban néz ki és a kezelése is jobb (számomra legalábbis), mint Androidon. Például a Navigon-ban Androidon ilyen buta szalagokat kell húzni, míg iOS-en egy letisztult felületen lehet kiválasztani az opciókat:

Navigon Androidon
Android
Navigon iOS-en
iOS

A fényképezést még annyira nem próbáltam ki, nem sok jót olvastam róla. Egyelőre egy reggeli kép a sötét konyhából:DSC_0013[1]

Hozzászólás