Fittaréna

Tegnap ellátogattam az év utolsó nagy fitness eseményére, a Fittarénára. Vegyes érzelmekkel értem haza. A részvételem kötelező volt, magamtól nem mentem volna és valószínűleg nem is fogok többet. Viszont érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam.

Mivel főleg az expótéren voltam végig, engem nagyon zavart a folyamatosan egyszerre bömbölő kb. 8-10 különböző zene ami a különböző edzéseket kísérte (és a rengeteg ember is 😀 ). Igazából amire menni akartam (Astanga, Spartan Girja, Spartan Fighter, Péntek Enikő Zóna edzés), arról lemaradtam, vagy nem fértem be a terembe, vagy azután volt miután eljöttem 🙂 . Végül a kinti téren azért sikerült részt vennem egy rövidített, 20 perces Spartan Girja edzésen. Ez nagyon jó volt, élveztem és azért sikerült el is fáradnom benne. Közvetlenül A Spartan Girja után beálltam egy GFlex köredzésbe.

Ezt nem kellett volna erőltetnem, inkább egy későbbit választhattam volna. A hasizom gyakorlatok után olyan hányingerem lett, hogy ki kellett állnom. A köredzés nagyon megterhelő volt, alig bírtam, nem szoktam ilyen típusú edzéseket végezni, ez érezhető is volt. Míg a csajok simán bírták, én szenvedtem. Egyébként is voltak gondjaim, ha teljesen beleengedtem a súlyom az állvány elmozdult, hiába tartotta az egyik instruktor. Én voltam a kritikus tömeg 🙂 . Azonkívül a másik szőnyegen is köredzést tartottak és pont a fejemnél futottak el a többiek. Nagyon rossz érzés volt arra is figyelni, hogy ne gázoljanak le közben 🙁 .Nagy tapasztalat, hogy hiába futok reggelente (ha nem is túl rendszeresen mostanában), az ilyen típusú terheléseket nem bírom. Sem a futás, sem az erősítés, sem a rakodás nem ad ilyen fajta állóképességet, ezért muszáj lesz ilyen típusú edzéseket is beiktatnom. Praktikusan eljárni GFlexre, ha már oktatóit is szeretnék belőle szerezni 🙂 . A GFlex nagyon jó eszköz, könnyű, kicsi, tényleg bárhova el lehet vinni (bár én a sokoldalúsága miatt inkább a RIP:60-at választottam otthonra 🙂 ).