RIP:60 in the house

Ma végre megvettem a legújabb edzés eszközömet. Már régóta szemezgettem vele, de most az intersportban volt leárazva egy TRX utánzat, ezért elhatároztam, hogy veszek. Persze nem azt vettem 🙂 . Jelenleg, a gyűrűn kívül, három felfüggesztéses edző eszközt ismerek. A TRX, a GFlex és a RIP:60.

View this post on Instagram

Új játék 🙂

A post shared by László Molnár (@garrotter) on

Hazánkban leginkább a TRX terjedt el, „sok” helyen tartanak edzéseket, de fitnesztermekben is megtalálható már. Van pár apró különbség a rendszerek között, de van egy meghatározó is. A TRX hevederjei egymáshoz képest rögzítettek, míg a GFlex-nél középen egy csiga található, így a két markolat mozog, ennek megtartása külön technikát igényel. A RIP:60 egy kis pöcök segítségével használható mindkét módon, persze a csiga hiánya és az eszköz súlya miatt nem lesz olyan mozgékony, mint egy GFlex, de a gyakorlatok így is nagyobb megterhelést jelentenek, mint egy TRX-en (pedig az is nagyon állat 🙂 ).

Szóval edzéseim új szakaszhoz érkeztek. Lassan keresek egy termet, ahová szerelhetek bordásfalat, készíthetek speciális húzódzkodó állványt és majomlétrát, levihettem a kettlebellt és veszek még pár kétkezes súlyzót és ott fogok erősítő, zsírégető edzéseket tartani, meg persze masszírozni 🙂 . És beszerzek oda egy ilyet is: Tunturi keresztcsiga 😀 .