Kérés, elfogadás

Most éppen a lakásfelújítás kapcsán merült fel bennem a kérdés: Miért nem tudok kérni, vagy a felajánlott segítséget elfogadni? Már többen is felajánlották, hogy jönnek és segítenek festeni, tapétázni, takarítani, de egyszerűen képtelen vagyok elfogadni. Az is nagy kihívás volt számomra, hogy a nyári edzőtáborra ösztöndíjat kérjek, pedig anélkül nem tudtam volna menni és kár lett volna kihagyni, nagyon jó volt.

Valahogy úgy érzem, hogy amit képtelen vagyok megtenni egyedül a saját erőmből az inkább nem teszem meg, még ha nagyon szeretném is. Fura dolog ez, szerintem nem helyes hozzáállás. Ahogyan meg kell tanulni nemet mondani, ugyanúgy meg kell tanulni kérni és elfogadni. Ez is hozzátartozik a teljes élethez.

Chang Mesternek volt egy előadása erről, kár, hogy a felvétel eltűnt, most szívesen meghallgatnám.

2 thoughts on “Kérés, elfogadás”

  1. Szia!

    Nagyon jó, hogy elkezdtél edzeni, sok sikert hozzá!

    Hatékony a rendszerességtől és a folyamatos nehezedéstől lesz az edzés. A rendszeresség fenntartása nehéz, ha egyedül edzel. Az eredmények nem biztos, hogy olyan gyorsan fognak jönni, mint azt szeretnéd. A motiváció fenntartására javaslom, hogy olvasd mások edzésnaplóit, járj össze másokkal is edzeni. Van két fb csoport is, ahová csatlakozhatsz, sok segítő szándékú ember van ott is: https://www.facebook.com/groups/253557944757687/ és https://www.facebook.com/groups/102640659812759/

    Javaslom, hogy tavaszig az erősítésékkel foglalkozz (és vezess naplót a haladásodról), viszont tavasztól iktass be a programba kardió gyakorlatot is, mondjuk futást. 100kg felett érdemes jó futócipőt választani kifejezetten futó boltban, ott segítenek a helyes mozgás elsajátításában is.

  2. Szia Tibi vagyok Ma kezdetem 191 cm vagyok és 160 kiló ma megcsináltam 10×10 fekvőt falon és 3×10 Térd felhúzást elég kemény remélem birni fogom nagyon le akarod adni kb 50 kilót kis segítséget kérnék hogyan tegyem hogy hatékony legyen a dolog köszönöm szépen szia

Hozzászólás