Úton a Zen-be

Sajnálatos módon tönkre ment az egerem, ebből a szériából már talán a harmadik, így kénytelen voltam újat venni (először azt hittem, csak elkoszolódott, de sajnos a tisztítás nem segített). Picit meguntam már a vezetékeket az asztalom körül és a folyamatos pakolgatás is macerás, ezért vetek nélküli egér mellett döntöttem és ha már, akkor legyen mellé billentyűzet is.

A választásom egy Logitech MK520-ra esett. Ez már az új vevő egységet tartalmazza. Érdekes, hogy a nyomtatók mellé nem képesek kábelt adni, adni, de most kaptam egy USB hosszabbítót.

Az egeret jó használni, nagyon kényelmes a fogása, csendes, a görgőjét viszont picit akadozónak érzem (mindenesetre jobb, mint ha görgetéskor összevissza ugrálna az oldal, mint a régivel tett).

A billentyűzet furcsa. Több, mint két éve a netbookomat használom alapgépként és elszoktam a teljes méretű billentyűzet használatától (a rég géphez még PS2-es billentyűzetem volt és soha nem volt igényem másikat venni), mindenesetre érdekes élmény rajta a gépelés és hiányzik az aljától a touchpad. Alapból más a nyomáspontja, mint a netbook billentyűzetének, nagyobb is annál (mivel nem tudok 10 ujjal gépelni, ez kényelmetlenebb), és hangosabb is. Még nem találtam ki, hogy hol is lenne a legkényelmesebb használni (ha fogom egyáltalán hosszútávon), a jelenlegi asztalom oka fogyottá vált, jelenleg sem a billentyűzet tartó, sem a monitor elhelyezkedése nem kényelmes (kivéve az esti filmezéseket), viszont a régi asztalon nem volt semmilyen pakolási lehetőségem, ami itt nem kicsit van kihasználva.

2 thoughts on “Úton a Zen-be”

  1. Amióta megvan a netbook, azóta elsődleges gépként használom 21″-os monitorral és néha külső DVD íróval, eddig nem hiányzott a billentyűzet (most ezt is még a netbookról írom és nem az újról 🙂 ). Meglepően megszerettem, hogy ilyen pici, pedig az elején kényelmetlen volt.

  2. Nekem mikor laptopot vettem, elsők közt volt, hogy vegyek a rendes rádiós billentyűzetet meg egy egeret hozzá. Utálom, hogy nincs numerikus billentyűzet, meg hülye Fn-es bill. kombinációkkal bénázni. Persze az új netbook-om, amit én arra használok, amire más a laptopját, ahhoz nincs semmi extra periféria. De nekem a laptop üzemel desktop gép helyett, 2 monitorral, stb, nem is érem el kényelmesen a saját billentyűzetét, mert az asztal másik felén van 🙂

Hozzászólás