Integral Tai Chi tábor volt

Múlt héten gyönyörű helyen, Fonyban, tartottunk Integral Tai Chi tábort. Az árvíz nyomai még itt-ott fellelhetőek, főleg a készültségnek megtartott homokzsákok formájában (első nap volt egy kisebb vihar és a víz már hömpölygött lefelé az utcán). A levegő remek volt, szerencsére nem volt meg benne a budapesti levegőre jellemező „illat” kavalkád. Közvetlenül az edzések előtt a teremmel szemben egy forrásból tudtunk magunknak mindig friss, hideg vizet vételezni.

A táborban nem volt nagy létszám, minden két emberre jutott egy oktató, de így legalább volt mód arra, hogy mi oktatók is tudjunk tovább pontosítani.

A nemek eloszlása igen érdekes volt, a három oktatón és Schaffi apukáján, aki a gondnoki teendőket látta el, csak a szebbik nem képviselői jöttek el a táborba. A srácok talán arra számítottak, hogy túl kemény lesz a tábor és nem fogják bírni az edzéseket, ezért nem mertek eljönni :).

Bár a hely nem igazán ránk van szabva (a ház a faluban van, nem úgy, mint a Tanya), de sikerült nagyon jól megoldani a gyakorlásokat. Volt terem, ahol tudtunk gyakorolni esőben, szélben, és ahol tudtunk relaxálni és meditálni is. Schaffi anyukája nagy szeretettel készítette nekünk, a finomabbnál finomabb ételeket, az egyetlen, amivel elmaradt, a receptek leírása. A lányok nagyon szerették volna, ha a tábor végén szakácskönyvet is kapnak 🙂 . Remekül összehozta a csoportot a közös terítés, étkezés, mosogatás.

Az edzések mellet volt lehetőségünk két kisebb kirándulásra is, megnéztük a Füzéri és Regéci várat is. Ezek a kimozdulások is segítették a csoport összekovácsolódását. Bár most oktatóként és nem gyakorlóként vettem részt a táborban, nekem is sikerült pihennem és töltődnöm, sőt még masszázst is kaptam 🙂 .

Nagyon inspiráló volt, hogy mindenki aki eljött égett a tudásvágytól, folyamatosan kérdeztek mind az Integral Tai Chival, mind Heng Chang Mester tanításaival kapcsolatban. Lelkesen jártak a reggeli edzésekre is, igaz a kezdésekkel néha csúsztunk, de ennyi belefér rugalmasságunkba 🙂 . Nagyon jól esett a rengeteg visszajelzés amit kaptunk, mind a tábor szervezésével, mind az oktatásokkal kapcsolatban. Szemmel láthatóan jól érezte magát mindenki (és remélem, nem csak kívülről tűnt így, hanem tényleg így is volt 🙂 ).

Bár én már hat éve tanítok Tai Ji Chuant és több, mint egy éve Integral Tai Chit, még mindig rengeteget tudok tanulni egy ilyen táborban, azoktól, akik eljönnek. Ilyenkor muszáj magamban is rendszereznem az összes ismeretemet, melyet az idők során sikerült összegyűjtenem és fel kell építenem magamban a teljes rendszert újra, hogy a megfelelő időben a megfelelő tudást tudjam átadni és ne egy kaotikus információ halmazt zúdítsak a gyakorlókra.

Köszönöm a sok szeretetet, odafigyelést, inspirációt mindenkinek, aki megtisztelt minket azzal, hogy eljött, és köszönöm Schaffi szüleinek a lehetőséget és a sok háttér munkát, ami lehetővé tette az egész tábort.