Chrome kiegészítők

Most, hogy már egyre többen használják a Google által készített böngészőt a Chrome-ot (nálam ez lett az elsődleges böngésző, bár sajnos linuxon nem támogatja a gears-t), elég sok kiegészítő is megjelent hozzá. Párat kiemelnék közülük, amiket szerintem érdemes használni. A többi kiegészítő elérhető a google oldalán vagy a Chrome extensions oldalon.

Az első mai internetes világunkban egy reklám blokkoló, ebből 14 különböző érhető el a google saját oldalán. Én a firefox-ról megszokott „AdBlock+„-t  használom, különféle listák tölthetőek be, ami alapján blokkolja a reklámokat, pl. Ajnasz listája vagy innen is elérhető. Ez kifejezetten Magyar használatra készült.

A másik, nálam szintén alap kiegészítő, mely néhány embert az idegbajba kerget a „FlashBlock„. Remekül blokkolja a flash tartalmakat, különösen hasznos, ha mobilnetet használunk.

A gyors és egyszerű tartalom megosztásra a „Shareaholic” bővítmény szerintem a legjobb. Beállítható, hogy mely csatornákon szeretsz megosztani, rengeteg mindent támogat, az e-mail, gmail-es küldéstől kezdve az url rövidítőkön és bookmark szolgáltatásokon keresztül a facebook, posterous, tumblr megosztásokig. (A kiegészítő firefoxra, safarira és ie-re is elérhető az oldalukról.)

A „Feedly” a greader olvasását teszi érdekesebbé, az olvasott RSS csatornákból saját magazin oldalt hozhatunk létre és már kezeli a Zümöt is 😀 .

Persze gmail-t használok, így szeretem látni, ha új levelem jött, erre számomra a legjobban a „Google Mail Checker Plus” vált be leginkább. Az értesítőre kattintva gyorsan lehet olvasottá, spamnek jelölni, arhíválni, törölni a leveleket. Persze ezenkívűl számtalan gmail-es értesítő van.

Azért, hogy tudjam, új olvasatlan elem érkezett a google readerbe a „Google Reader Checker„-t használom. Erre is rengeteg bővítmény található.

Hogy könnyedén tudjak feliratkozni az oldalak RSS csatornájára az „RSS Subscription Extension„-t használom.

Külön van a wave-hez is bővítmény a „Google Wave Notifier„.

Van olyan kiegészítő ami egybe jeleníti meg, hogy érkezett-e új tartalom a reader-be, a gmail-be, a voice-ra, vagy a wave-be, ez a „One Number„. Különösen hasznos netbookon, ahol amúgyis kevés hely áll rendelkezésre a különféle ikonoknak.

Gyors SEO ellenörzésre a „Chrome SEO” bővítmény vált be számomra leginkább. Elég sok mindent tud, vannak ennél egyszerűbb kiegészítők is a témában.

Twitterre szintén rengeteg bővítmény található jelenleg a „Tweetings„-t használom.

Ezeken kívűl rengeteg különféle bővítmény található még, számomra ezek a fontosak és ezeket tudom ajánlani is kiprobálás után.

2 thoughts on “Chrome kiegészítők”

  1. Köszönöm az összefoglalót. Én is a chrome -t használom alapból, de a bővítményekkel eddig még nem foglalkoztam. Különösen jó, hogy magyarul odaírtad mellé, hogy mi mire való! 🙂 Vannak még akik egyéb kiegészítőjét már kipróbálták a chrom-nak és ajánlják használatra?

Hozzászólás