Hétfő óta nem érhető el a seo.forum.hu

Sajnálatos, hogy a webszolgáltatónak már negyedik napja gondot okoz a tárhely megjavítása. Eddig abban a hitben éltem, hogy a szervereknél van egy, legalább napi másolat, hogy amikor meghibásodik a disk akkor legyen miből helyre állítani. Sajnos ez már a második tárhelyszolgáltató, ahol ez nincs meg.

Az ilyen esetek kivédésére egyetlen megoldás, ha az adatbázis naponta lementésre kerül, szerencsére az oldalaim automatikus e-mailben küldik az adatbázist, hogy csak a domaint kelljen átirányítani egy esetleges leálláskor (szerencsére ilyen még nem fordult elő, csak egyszer törték meg az oldalakat még évekkel ezelőtt, azóta vezettem be ezt a rendszert).

Több év munkája mehet tönkre hetek alatt, hiszen egy fórumnál (vagy akár egy üzleti oldalánál is) a látogatók elveszítik a bizalmukat (nem beszélve a googleról, ahonnan a forgalmak jelentős része származik). Üzleti oldalánál ugye nem csak a bevételkiesés, hanem az esetleges futó hirdetések is veszteségként számolandók, hiszen felesleges vonzzák az oldalra a látogatókat. Persze a tárhelyszolgáltató nem vonható felelőségre az elszenvedett anyagi és egyéb kárért.

Olyan jó lenne, ha végre elterjedne egy üzleti etika nálunk, hogy ne kelljen esetleg napokat várni egy ilyen banális hiba miatt.

4 thoughts on “Hétfő óta nem érhető el a seo.forum.hu”

  1. Bizony, elég gáz ez az adatmentősdi. Én is megjártam már máskor ilyennel, sőt egy sql elszállást is átéltem már, ahol egy komplett, bejáratott forum ugrott, ami elég gáz lett. És a nagy nehezen visszakapott adatok meg el lettek szúra karakterkodolásilag, így kaptam 140 megányi javításra szoruló dolgot 😀 ami javithatatlan 😀

    Azóta saját scriptet irtam a dolgokra, ami kiment mindent, amit én akarok, és legalább az sql része mindig biztonságban van 🙂

  2. Nálam csak ma reggel, csütörtök reggel óta nem érhető el.

    Elég tanulságos amit leírtál. Mi csak a rendes adatmentés és a redundáns diskek miatt 10ezerrel többet fizetünk havonta a tárhelyért. Az ilyesféle katasztrófára csak előre lehet felkészülni. Mi is megjártuk már korábban.

    Ha most a seo.forum.hu-n lennénk nyomnék egy köszönömöt Neked.

    Reméljük hamar úrrá lesznek a káoszon.

Hozzászólás