Samsung i900 Omnia Vito termékekkel

Elkezdtem egy kis tesztet, hogy milyen szoftverek hogyan működnek az Omnián. Kezdetnek a VITO technology termékeit tettem fel. Van belőlük pár, fizetősek, de mindegyiket ki lehet próbálni időkorlátos változatban. Természetesen összes terméküket nem próbáltam ki, csak ami ujjal való kezelésre ajánlanak és egy zenelejátszót.

Sajnos mindegyik termékre jellemző, hogy picit lassan indul az eredetileg a gépen lévőkhöz képest (kivéve a ZoomBoard). Mivel én használok HTC X buttont, ezért mindig újra el kellett indulniuk, nem maradtak a memóriában, ami igencsak megnehezíti a használatukat (főleg a FunContact és SMSChat programoknál). A termékekre jellemző egy kellemes összhatás, ami sajnos a sötét színekkel párosul. Alapvetően kényelmesen kezelhetőek.

Vito Audio Notes touch

Régóta használom, majdnem az elsők között települt fel ez a program. Nálam tökéletes jól felveszi a beszélgetéseket kár bluetooth headset-en keresztül is. Vannak akik panaszkodnak, hogy pár másodperc elteltével lekapcsol.

Vito ZoomBoard

Igazából ledöbbentem, hogy mennyire kényelmesen kezelhető ujjal, pedig lényegesen kisebb, mint a Samsung beépített billentyűzete. Viszonylag gyorsan és kényelmesen lehet vele gépelni, a nagyításnak köszönhetően a szélső billentyűket sem nyomtam félre, mint a samsung saját billentyűzetén szoktam. Egyetlen hibája, hogy csak angol és német nyelvet támogat, így a magyar ékezetes karakterek felejtősek.
Update: a „í”-n kívül nagyon szépen támogatja a magyar ékezetes karaktereket is, sőt még rengeteg egyéb karakter kiosztást is.

Vito EyePhoto

Kicsit lassan találja meg a képeket a rendszeren, gondolom, ha több időt hagyom molyolni akkor a következő indításnál már nem szórakozik ennyit a képek betöltésével. Miután megtalálta a képeket  gyorsan kezeli azokat, képváltáskor nem érezhető akadás. Beépített nagyítás funkciója van és lehet slideshow-ként nézegetni a képeket. Nincs szüksége a képernyő elforgatására, meg tudja jeleníteni a képeket mindkét pozícióban. Érdekes módon, bár kellemesen kezelhető program, nekem mégsem tetszik annyira, mint a beépítette MediaAlbum.

Vito SMSChat

Aranyos program, bár értelme nem sok van, mert az Omnia eleve chat szerűen rendezi az SMS-ket. Viszont az SMSChat belefűzi az MMS-ket is a sorba, amit a gyári szoftver nem tesz meg, igaz csak a szöveges részt, nem kezeli a képeket (hangokkal nem próbáltam). Nekem a beépített jobban bejön, főleg az MMS kezelés miatt. Az új SMS írására elég kényelmetlenül csak egy sor áll rendelkezésünkre, ezzel is a chat stílust idézve.

Vito FunContact

Ujjal tökéletesen kezelhető telefonkönyv. Sokat nem lehet írni róla teszi a dolgát. Lehet benne kedvenceket megjelölni, melyek gyorsan elérhetőek egy külön fülön. Ennél a programnál a legfájóbb, hogy lassan indul.

Vito Winterface

Többet vártam tőle, mint amit nyújt. Nekem a today kiváltására alkalmatlan. A gombok sajnos nem átméretezhetőek, cserébe viszont nem csak program, hanem file, vagy contact is kitehető a felületre, szabad elrendezésben négy oldalra.

Vito GoodWin

A Winterface után nem sokat vártam tőle, de elég kellemes, gyakorlatilag egy oldalon megtalálható a futó programok, az összes program és beállítási lehetőség. Rendelkezik még négy ikonnal és a tudása ki is merül ennyiben. Az indítás lassabb még a a többi vito termékénél is, az elsőbe nálam bele is fagyott.

Vito AudioPlayer

Az egyetlen nem program melyet nem ujjal való kezelésre készítettek, ez sajnos meg is látszik rajta. Bár felülete átlátható, sajnos nehézkes ujjal kezelni. Egy egyszerű zene lejátszó, hangszínszabályzóval nem rendelkezik.

Még több kép a programokról.

9 thoughts on “Samsung i900 Omnia Vito termékekkel”

 1. Kaptam egy omniát és nem tudom telepíteni az ActiveSync_4.5 progit . próbáltam gépről is,bemásoltam a telefonba is,egyszerűen nem jövök rá mit kell elindítani. leirhatnád nekem,mert ezek a csomagolt dolgokhoz nem igazán értek.
  Köszi

 2. Több lehetőséged is van. Gondolom az alap progrmaokat használod.

  • Az adott embert szerkeszted és lesz egy menüpont, ahol megadhatsz képet (pontosan nem tudom, már 6.5-ös winmot hazsnálok, picit más a telefonkönyve)
  • Előre feltöltött képet megynítod a Media Albummal, Menu/Set as/Caller ID
  • Fényképező menűjében amikor a képeket nézed jobb oldalt szintén beállíthatod

  Egyébként a pdafanclub fórumát és az i900.eoldal.hu-t ajánlom olvasgatásra

 3. Helló!

  Én most kaptam karácsonyra egy Omniát, s nem igazán tudom, hogyan lehet a telefonkönyvbe képet betenni….Lécci leírnád nekem, hogyan kell…
  Köszi!

 4. @Adrián: Lejátszó progrmanak a TCPMP (ingyenes) vagy a Creplayer (fizetős) progrma van ajánlva. Eddig nekem mindent lejátszottak (az alap nem akart .avi-kal megbirkózni).

  @Pali: Nálam jól működik az Audio Notes (átálltam a hagyományosra a Touch-nál nem tudtam megadni a képernyő kikapcsolást) Erre a kérdésre nem igazán tudok mit mondani, az aadott készülékkel kapcsolatos fórumon, vagy a vito-nál kellene érdeklődni.

 5. SZia,

  Omniám van amin az audio notes profin működik. A be és a kimenő hívásokat is felveszi.
  Most szervizben van, vásároltam egy Sony X1 et azon nem rögzíti a bejövő hívásokat csak az én hangomat a vito…

  Mi lehet a baj? Van egy barátom neki HTC HD van, neki is ugyanez a problémája van.

  Üdv:
  Pali

 6. heló,
  nekem a következő lenne a probláémám, samsung omnia készülék nem játsza le a memóriakártyára másolt videókat viszont hangja van.
  valami video lejátszó programot kellene telepíteni ?
  előre is köszönöm

 7. Igazság szerint, ha az iPhone tetszik akkor, azt kellene venned, különben folyamatosan elégedetlen leszel ezzel a készülékkel. Létezik számhordozás, de itthon már akkor is lehetett iPhonet kapni, amikor még azt sem tudtok fogja-e szolgáltató kínálni, azzal is tudtak telefonálni mindhárom szolgáltató SIMjével.
  Az Omnia, szerintem, nem azért készült, hogy az iPhonet másolja, elég régen vannak már piacon érintőképernyős winmo alapokat használó telefon/PDA kombok. Az iPhone felkorbácsolta az állóvizet egy kicsit, de előtte is az ujjal való egyszerű kezelhetőség volt a gyártók célja.

  A beépített programok is külön futnak, mert a winmo saját cuccai igen rondák és nem igazán kezelhetőek ujjal. Ha másik programot szeretnél használni a tökéletes megoldás, ha készítesz egy saját ROM-ot hozzá, amiben az általad összevadászott programok lesznek az alapértelmezettek. Ezt még haladó szinten sem igazán javasolják.

  Ajánlom figyelmed a következő oldalakat:
  http://i900.eoldal.hu
  http://www.pdamania.hu/forum/forum1.php3?szuro=4&topic=26373

 8. Szió…bocsánat a zavarásért! kÖzben itt a nagy időtengeremben telepítgettem és megtaláltam pár dolgot, de elég érdekes, hogy például ez a funcontact egy külön programként fut 🙁 én azthittem, hogy ezek közvetlenül segítik, hogy mint a másik telefonoknál „standard”, a mérvadó. de nem 🙁
  Tudsz esetleg olyan megoldást, ami azt segíti, hogy a menük hasonlóak legyenek mint iphone-ban, de még se kelljen ehhez külön programot elinditani? mármint úgy értem, hogy alapból iphoneosan nyissa meg a menüket, ne kelljen külön bele menni…pfu nagyon elhadartam. előre isköszönöm a segítséget!
  Ha esetleg lehetne kérni, emailben lehet választ kérni? Köszönöm István

 9. Szia! Ne haragudj, nemrég olvastam el a bejegyzésed, és egy hatalmas kérdésem lenne… szóval nemrég vettem egy omnia készüléket, és megmondom őszintén nekem nem tűnik felhasználóbarátnak 🙁 sokkal jobban tetszik az iPhone, de azt nem forgalmazzák annál a szolgáltatónál, ahova én tartozom,így maradt az omnia…
  A képek alapján nagyon tetszik amit írtál, és úgy tűnik könnyen kezelhető, hasonlít az iphone felépítéséhez. Kérdésem, hogy van lehetőség ezt telepíteni, vagy mit kell tennem, hogy ez menjen a telefonomon? Ne haragudj, csak mivel új vagyok az ilyenben, eléggé ismeretlen ezen a területen…
  Előre is köszönöm a segítséged,

  István.

Hozzászólás