Lassan kiesik a szemem

… annyit ültem ma gép előtt. Egész nap az egyik oldalammal molyoltam, több órát eltöltöttem egy ötletem kivitelezésével és végül is nem tudtam megcsinálni. Ez is megerősített abban, hogy az a drupal tanfolyam amin részt vettem kalap ****t sem ért. Ezt mondjuk már akkor is sejtettem, de most már teljes mértékben biztos vagyok benne. Igazából ma már megint elegem lett a drupal-ból is. Lehet az év CMS rendszere, akkor is igen nehézkes a használata. Valami förtelmes a kategória és címke kezelése, a szuper views modul meg csak nem hajlandó azokat a részleteket megjeleníteni amit én szeretnék. A macerás képbeszúrást már ne is említsem. Hihetetlen, hogy ennyit kell tökölni egy kép beszúrásával (persze, ha szövegszerkesztőt használok akkor egyszerűbb, de az meg a szöveget teszi tönkre, érdekes, hogy wp-ben ez tök jól működik, még joomla-ban is). Lehet, hogy smink barkácsolással meg lehet buherálni a lekérdezéseket, de már nem volt kedvem hozzá. Ma már többször megfordult a fejemben, hogy ismét búcsút veszek a drupal-tól és áttérek valami kezelhetőbbre.

A legjobb számomra a wordpress lenne. Egyszerű, kicsi, könnyen kezelhető. Az egyetlen hátránya, hogy nincs hozzá normális webshop modul. Bár lehet, hogy jobban járnék, ha egy wp-t egy sima webshoppal házasítanék össze, csak jobban szeretem az egységes rendszereket.

2 thoughts on “Lassan kiesik a szemem”

  1. Az év CMS rendszere évek óta a joomla:) Na de nem ezért vagyok itt. Van nálam a katalógusaimnál egy szabály, az pedig az, hogy ha valaki katalógust linkel be, csak akkor fogadom el, ha megvan a reciprok. Most lehet hogy csak a Drupal miatt, de az ajánlásaidból ez kimaradt. Van olyan hely, ahol elfogadtam, de pl a habcsok.info nál nem tettem így. Örülnék ha pótolnád a viszontlinket hogy mindenki élvezhesse a linkelés lehetőségét.
    Köszike.

Hozzászólás