Drupal vs webáruház

Már két hete elszöszölök azzal, hogy a drupal alá megpróbáljak összehozni egy működő webáruházat, nem túl sok sikerrel. Az Übercart egész használható lenn, már olyan kiegészítést is találtam hozzá, ami a megrendelés értékéből számítja a feladási díjat, de nem képes e-mail üzenetet küldeni megrendeléskor sem nekem, sem a megrendelőnek. Ha ez a kiegészítés be van kapcsolva egy szép fehér oldalt kap a megrendelő. A logba nem küld semmit, kicsit tehetetlennek érzem magam.

Hogy miért szenvedek a drupal-al, mikor joomla-n már összeraktam és működik? Mert szeretném elérni, hogy az oldalaim egy kódbázisról fussanak, hogy a frissítések egyszerűbbek legyenek. Meg mintha a joomla fejlesztése megállt volna, ami nem túl jó, mert az ingyenes motorok fejlesztői mindig versenyt futnak a weboldalakat szórakozásból feltörő „kedves” emberekkel.

5 thoughts on “Drupal vs webáruház”

 1. Hát a joomla virtuemart párossal egész gyorsan megvoltam, de ezzel nehezebb. Teljesen más a logikája (meg nem alfa pluginnel kellene próbálkozni). Ha wp-hez lenne testre szabható webshop azt használnám, mert nekem az a legérthetőbb.

 2. Átérzem a problémát, jó sokat szüttyöktem a Joomla Virtuemárt integrálásval és hát a drupal sem lehet egyszerűbb.

 3. Köszönöm az ötletet, kipróbáltam, sajnos nem engedélyezett a memória növelése. Most a szolgáltatót nyúzom.
  Itthon beállítottam 32M-át, de úgy sem sikerült tovább lépnie, de hibaüzenetig már eljutott, viszont 128M-ával már simán megy.
  Van fogyasztása a drupalnak, lehet, hogy nem ez lesz a nyerő választás.

 4. A drupal-nak elég sok memória kell a futáshoz, én is többször belefutottam ilyen „fehér oldal” problémába. Megoldást az jelentett, hogy a meg kellett emelni az általában default 8MB limitet, de hogy ez nálad működni fog-e, az a szerver beállításától függ (engedélyezett-e az egyéni módosítás).

  Próbáld meg, hogy az index.php-ba felveszed az alábbi sort:

  ini_set(’memory_limit’, ’32M’);

Hozzászólás