Frissítések napja(i)

Pár napja frissítésekkel vagyok elfoglalva. (Igazából a terv az volt, hogy pénteken frissítek mindent, de inkább időben lefeküdtem aludni)

Első körben frissítettem az ubuntumat a most megjelent 7.10-es „Gutsy Gibon” verzióra. Majdnem minden ment egyből, csak a videokártya meghajtóját kellet kézzel feltennem, mert a tárolókban lévővel nem indult a grafikus felület. Aztán ne ismerte fel az usb-t és elég lassan reagált a kikapcsolásra. Nem foglalkoztam vele, inkább újra telepítettem. Volna, de az sem ment könnyen. Az újraírható CD-ről nem igazán akart indulni, kénytelen voltam egy 6.10-est felrakni és utána azt frissíteni. A hibák fenn maradtak az usb kivételével. Legalább CD-t írni már tudtam, így újra kiírtam a 7.10-t. Bár sokszor megfordult a fejembe, hogy másik disztribúciót teszek fel. Végül sikerült, minden működik. Egyelőre. Forgó-pörgő kockám még nincsen, de nem is nagyon izgat a dolog, majd, ha lesz pár órám akkor eljátszok vele. Hiába, ATI kártyán nem működik még out of the box. Illetve az enyémen nem működik, majd megoldom.

Ma pedig frissítettem a blog motorját 2.3-as wordpress-re. Itt is majdnem minden működött elsőre. A főoldalról nem tudtam eltüntetni néhány kategóriát, mert az a plugin ami ezt oldotta meg, nem megy 2.3 alatt (más az adatbázis szerkezet). Szerencsére találtam egy másikat ami kitűnően működik.
A jó hír, hogy egyelőre nem kellet áttérnem a kategóriákról a címkékre, mert még kezeli a kategóriákat is. Nem is igen akarnék, majd, ha legalább a Simple Taging plugin funkcióit már tudja a beépített címkéző rendszer.

Pénteken frissült Muci is :). Az új verzió itt látható:

muci.jpg

Hozzászólás