Boldogok a tudatlanok

Sokat gondolkoztam ezen, de így van. Mi is boldogan éljük hétköznapjainkat, foglalkozva apró-cseprő problémáinkkal, tudatlanul. Ha nem vesszük figyelembe a világ híreit (itt most nem a ki kivel, mikor hírekre gondolok) háborítatlan a nyugalmunk. Hiszen kicsiny életünkben majdnem minden rendben van.

Sokat nem tudunk tenni az elnyomásban élőkért, sokukról nem is tudunk. Ázsiában és Afrikában is vannak olyan országok ahol az embereket nem csakhogy elnyomják, de szinte állati sorban tartják a hatalmon lévők. Néhányan közülük kezdetben biztosan segíteni akart az embereknek, csak időközben a hatalom már megfertőzte és már csak a hatalomnak él.

Vajon velünk is ez történne? Könnyen mondjuk ki most, hogy Nem, de nem biztos, hogy ha ott lennénk akkor nem esnénk-e bele mi is ebbe a csapdába.

Már csak az a kérdés túl lehet-e lépni ezen a dolgon. Hiszen ez lenne az áldásos az embereknek. Ha a vezetőknek sikerülne túllépni ezen a „apróságon”. Nehéz, de biztos nem megvalósíthatatlan. Csak rajtuk múlik. Sok sikert hozzá mindenkinek.

Hozzászólás