IM szórakozások

A mai napot teljesen ennek szenteltem. Sajnos nem jutottam előrébb.

Amit el akartam érni, hogy a skype mellett legyen egy alternatíva amivel lehet beszélgetni wines ismerősökkel. Amik elviekben tudnak audiót: GTalk MSN. Ezek linuxos kliensei természetesen nem. Bár a kopete webkamera támogatást nyújt audiót nem. Jó lett volna, ha nem kell kismillió program hozzá.

Találtam egy Jabbin nevű klienst, mely elviekben tud jabber hálózaton audió támogatást (gtalk egy jabber hálózat), de nem tudott csatlakozni a google szerverre (a kopete-nek is kellett egy külön plugin hozzá). Nem volt kedvem tovább játszani vele.

A skype protokolja ugye zárt, tehát alternatív kliensek nem kezelik (az msn is zárt, de mégis vannak alternatívák, nem értem). Olyan klienst tehát nem fogok találni ami mindent egybe tud. Bár a kopete egyik pluginjával tud skype-ot kezelni, de még nem próbáltam, csak a leírást olvastam

Próbáltam az OpenWengo-t i. Szépen csatlakozik az összes hálózathoz, de hangot csak wengo felhasználókkal tud. Néha egyébként meghal, msn-n, ha bejelölnek nem jegyzi meg, hogy jóvá hagytam.

A GizmoProject is kiprobálásra került, sajnos jabber hálózathoz nem tudtam csatlakozni, az msn ment. Létre kellet hozni hozzá egy gizmos accountot is.

A pidgin idáig a legegyszerűbb, számomra leghasználhatóbb, ebben sincs audió támogatás egyik protokollra sem. Skype-ot sem kezeli.

Marad tehát a skype és néha pidgin, ha valakivel msn-n keresztül akarok chatelni.

Hozzászólás