Harkány 3-4-5 nap és hazaút

Igen ismét itthon vagyunk. Túl sok mindent nem csináltunk az elmúlt napokban. Vasárnap zuhogott, csak este dugtuk ki az orrunkat a szobából.

Tegnapelőtt és tegnap az egész napot a strandon töltöttük. Végre volt olyan idő, hogy ki tudtunk menni. Átmentünk a gyógyvizes részbe is, nagyon kellemes volt a meleg víz.

Kicsit érdekesen képzik az árakat, ugyanaz a sör 290-350 Ft között mozgott, attól függően, hogy melyik bódénál néztem. Van ahol az üveget még pluszba beleszámolták (lehet, hogy a többi helyen is, csak nem volt kiírva). Azt gondoltam, hogy azért némileg egyeztetik az árakat, ha már ilyen közel vannak egymáshoz (mondjuk a lángos mindenhol ugyanannyi volt).

A strandon étkezni nem egyszerű, ha nem viszünk magunkkal. Az ottani vendéglátósok szerint a vegetáriánus emberek nem járnak strandra. Még pizzából sem találtunk hús menteset (csak sajtos nem volt sehol). Amit kint kaphattunk az a lángos és a sült krumpli volt (utóbbiról inkább nem beszélnék). Még jó, hogy szeretem a lángost, bár akik vegán étkezést folytatnak azt is natúran ehetik. Azért kicsit ledöbbentett, hogy ennyire egyfajta étkezési stílus uralkodik.

Több helyen voltunk kávézni, ezekből a tapasztalatokból, meg még néhány régebbiből, el fogok indítani egy újabb blogot ahol a kávézókat-teázókat értékelem a felszolgált ital és a felszolgálás minősége alapján.

Hazafelé benéztünk Pécsre, megnéztük az ottani bioboltot. Egy kis pizza elfogyasztása után átmentünk a Gemenci tóhoz, majd kis pihenés közbeiktatásával haza is értük. Elég lassan, mert mindenhol útfelújítás volt.

Hozzászólás