Meleg van

Sajnos ebben a melegben kicsit feledékeny vagyok. Ma ott hagytam a számlatömbömet egy megrendelőnél. Hétfőn mehetek érte vissza.
Feledékenység másik része, hogy a napokban több mindenről is akartam írni, de már nem pontosan tudom, hogy mik is voltak azok. Néhányra még emlékszem azért.

Például a meleg. Hőségriadó van Budapesten. A BKV buszvezetők akár 3 percet is pihenhetnek a végállomásokon. Hihetetlen. Ezt a kegyet el sem hiszem. Ennél már csak kedves munkahelye jobb. Kaptak levelet, hogy gondoskodjanak a megfelelő folyadékpótlásról és erre hívják fel a betegek figyelmét is. Vizet persze nem kaptak, hiszen védőnőként csak az utcán kell járkálniuk, a családokhoz. Örüljenek, ha kapnak fizetést, mert sajnos jövőhónapban ez sem biztos.

A másik ami eszembe jut, hogy tegnap olvastam az Indexen arról, hogy a C-vitamin nem hatásos az influenza ellen. Ha a napi ajánlott adagot, 200 mg-ot fogyaszt belőle az ember. Ez így van. Nem véletlen, hogy Szent-Györgyi Albert is utolsó éveiben már 8000 mg-ot fogyasztott naponta. Mégsem alakult ki veseköve, mint azt ma mondják.

Rájöttem miért jók a blogon a Technorati címkék, ezért azt hiszem használni is fogom ezeket. Ezek mind bejövő linket jelentenek számomra. Nem mintha nagyon előre akarnék kerülni a keresőkben ezzel a bloggal, de van olyan blogom amivel igen.

Tags: , ,

Hozzászólás