Napfényes fesztivál

Elmentünk, megnéztük, sokat költöttünk. Nagyjából ez jellemzte a mai napot.

Sokan volatk mire hajnali 12-re kiértünk a helyszínre. Voltak érdekes programok, bár a kiállítók nem igazán nyújtottak újat. Kevesn is voltak és a megszokott arcokat láttuk itt is. Azt hittem többen képviseltetik magukat a hazai bioéletből.

Megemlíteném Kató Zoltán szaxofonművészt, aki eredeti népdal feldolgozásaival képviselte magát. Nagyon jó érzés volt játékat hallgatni a sátorban, miközben esett az eső.

Szintén nagyon tetszett a Kiyo kito dobegyütes előadása, sajnos pénteken nem tudtam elmenni maghallgatni őket. Választanom kellett a Taoista filozófia és köztük.

Kövi Szabolcs is hozta szokott formáját és egy meditatív elődással kényeztetett bennünket. Sajnos csak húsz percig élvezhetük játékát és azokat a gyönyörű tájakat amiket mellé vetített.

Az előadók is érdekes témákat feszegettek, bár sajnos mindenkit nem tudtunk meghallgatni.

Mireisz László igen érdekes összefoglalást adott az emberi látásmód fejlödéséről, arról, hogy ez hol is tart ez most

Paksi Zoltán asztrzofiai betekintést nyujtott nekünk a csillagképekbe. Megtudtuk, hogy még csak a halak világkorszakban járunk ill. 14 állatövi jegy van nem pedig 12. (pár éve olvastam egy cikket, hogy felfedezték a csillagászok a 13 csillagjegyet és ezért borul majd az egész asztrologiai rendszer. Nos úgy néz ki, hogy nem, mert ők már régtől fogva 14-el dolgoztak, csak ebből kettő nem nyilvános, mert azok különleges beavatásokat hordoznak.)

Váradi Tibornak csak a második előadásátudtuk meghallgatni. Az előadás egy régebbi témával is foglakozott, a tudatossággal és a legújabb könyvéből is voltak részletek.

Voltak természetesen nagtívunok is, melyek inkább csak apróbb technikai mallőrök, mint igazi problémák. Sajnos a színpad hangosítása nem volt a legjobb, ezért az ír sztepptánc csoport nem volt olyan ütős. A zene elnyomta a megszokott cipőkopogást, ha pedig túlságosan felhangosították, akkor döngött az egész. Erre nem voltak igazán felkészülve.

Összeségében jó volt, tetszett. Képeket is teszek majd ki, ha beüzemelem az új gallériát amivel cikkekhez lehet külön minigallériákat rendelni.

Hozzászólás