SEO vagy tartalom?

Ezt a bejegyzést ugyan a SEO-s blogomba szántam, de sajnos a telcsimről oda nem tudok bejelentkezni. Ez mondjuk egy érv a wp mellett a drupal ellen az új blogomhoz.

Hitetlen írt egy bejegyzést a SEO forumon arról, hogy a tartalom az igazán lényeges, minden egyéb SEO-s trükk csak másodlagos. Ebben igazat adok neki (csak tegnap már nem tudtam válaszolni, telefonon keresztül meg nagyon lassú a fórum).

A tartalom nagyon fontos, mert hiába vagyok első a keresőkben, ha utána az emberek gyorsan távoznak is az oldalamról. Ilyenkor már igazából a marketing szemléletű honlap felépítés ami ott tartja az embereket. Mert a tartalom sem minden. Ha rosszul strukturált, nehezen követhető, kereshető formában van kirakva lehet szuper a tartalom a látogató mégis úgy távozik, mintha nem lenne kint semmi a kereső szavakon kívül.

Ezért egy jó weboldal ötvözi magában a jó tartalmat, a marketing szemléletű kialakítást (struktúra, figyelem felkeltés, minden információ a megfelelő időben) és a keresőoptimalizálást. Utóbbit azért, mert jó, ha nem csak magunknak készítjük oldalunkat, hanem az olvasók is ránk találnak, jellemzően a keresőkből.

Hozzászólás