Keresőoptimalizálás II.

A történet folytatódik.
Az egyik előző postomban már írtam arról, hogy szerintem nem sok értelme van a keresőkre hajtani, mert igazából az embereknek kell a tartalmat írni.
Nos azért csak regisztráltam egy seo-fórumra, hátha tanulok érdekes dolgokat. Már eddig is tanultam. Például ez egy jó kis játék. Mindenképpen az emberknek kell a lapot készíteni, de a keresőkön keresztül fogják azt megtalálni. Ezt mondjuk eddig is tudtam.

A játék benne az, hogy mindig élen legyél a keresőkben különféle kulcsszavakra. Azért játék, mert a keresők mindig változtatták az algoritmusukat, hogy ne lehessen manipulálni az eredményeket. Az optimalizáló ember (szép megnevezés) meg mindig változtat a saját stratégiáján, hogy minél jobb helyen legyen a keresőkben. Na ez a játék.

Az egészben egyébként még mindig nem hiszek 100%-ig, mert mostanság bárhol járok a neten a legtöbb helyen ezzel foglalkoznak. Sok hasonló leírás, de mind gagyinak tűnik. Mintha összeollóztak volna dolgokat aztán árulják, hol pénzért, hol bónuszként.

Én is tagja vagyok több weboldalnak, ahol az interneten való megélhetést „oktatják”. Az egyik által üzemeltetett szerver egy hétre összeomlott. Ez ciki, mikor folyamatosan azzal nyomultak, hogy ezekben a körökben még az egy-két órás kiesés is megengedhetetlen.
Ezek a dolgok rontják a hitelét a szememben a keresőoptimalizálásnak.

Hozzászólás