Keresőoptimalizálás

Igen! Az internetmarketing. Egy igen érdekes téma, mely már azóta foglalkoztat, hogy az előző cégnél megcsináltam a weboldalukat. Rengeteget olvastam a témában, mondjuk főleg magyar nyelven. Sajnos az angol még mindig nem megy profi szinten.

Szóval sokat olvastam, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy külön ezzel érdemes-e foglalkozni. Vagyis minél többet olvasok róla, annál biztosabb vagyok, hogy nem. Végül is az emberek , persze a keresőkben találják meg az oldalt. Bár itthon a lap.hu oldalak a legnépszerűbb kiindulási pontok. Viszont inkább az embereknek kellene tartalmat produkálni. A weboldal készítőket nem arra kellene megtanítani, hogy milyen arányban szerepeljen egy kulcsszó az oldalon, hanem, hogy helyesen írjanak. Ez még nekem sem megy. Megfelelően tördeljék a szöveget, hogy könnyen olvasható legyen. És tartalommal lássák el azt. Ne csak azért legyen odaírva valami, hogy a kulcsszavakat mondatokba foglaljuk, hanem tényleges értelme is legyen az oldalnak. Így a legjobb neki állni az egésznek. Nem folyamatosan a keresőket és különféle programokat bámulni, hogy éppen hol is tart a helyezés, hanem megfelelő minőséget alkotni.

Nekem volt egy Tai Ji-val foglalkozó oldalam, nem optimalizáltam, az uw-re volt kirakva. Nem is frissült túlságosan, sőt szinte alig. Mégis a google elég jó helyen hozta, mert a tartalma jó volt. Persze jobb is lehetett volna, meg újra is lehetne indítani, de már nem látom sok értelmét.

Azért viszont örülök a keresőoptimalizálás, SEO, terjedésének, hogy végre elkezdenek foglalkozni az oldalaikkal az emberek, mert lassan a csapból is ez folyik. Nem hiszem, hogy fél év alt létre lehet hozni a semmiből havi 1 milliót termel weboldalt itthoni piacra, de részt veszek a tanfolyamon hátha mégis. Viszont legalább el fognak tűnni azok a kezdőoldalak amik semmit nem mondanak a látogatónak és nem is kíváncsi rájuk.

One thought on “Keresőoptimalizálás”

Hozzászólás