Küzdelmek, de minek

Hosszasan küzdöttem, hogy linuxra keresek egy megfelelően müködő asztrológia programot. Nem kell túl nagy tudással rendelkeznie, de azért, teszem azt a kördigramot és a fényszögeket illink tudnia. Találtam pár érdekes progit, sajnos a többség (3 darab) KDE-t használ. Én meg csak emiatt nem szeretnék KDE-t föltenni. Tudom, hogy elfér, de mégsem. Átváltanék KDE-re, de sajnos GIMP nincs QT alapokon. Még szép. A többi programom megoldható lenne.

Visszatérve az eredeti témához, probálkoztam még a Placidus wine-n való futtatásával, de nem igazán jött össze, bár mot ismét van egy ötlettem amit ki fogok próbálni. Nem sok iányzik, mert a program elindul, nem tölti be viszont a városok adatai, csak, ha kézzel először megadom, ill. nem tölti be a spec font készletet amit használ. A fényszögeknél meg a sorok el vannak csúszva. Nem mai program ezért is csodálkozom, hogy nem megy. Lehet, hogy azért mert 16 bites? Ezt majd megkérdezem okosabb emberektől.

Találtam Linuxra is jónak tűnő programot. Annak is elég régi az utolsó kiadása, de hát ha tudja amit kell nem is kell újabb. Két nap alatt sikerült is összevadásznom a speciális dolgait, mert nem értettem mit írtak oda. Útolag teljesen egyértelmű, hogy mi kell neki, biztos fáradt voltam. Tehát müködött. Tud nyugati meg védikus asztrológiát is. Igaz csak angolul, de gondolom ez nem lehet gond kedves feleségemnek. De gond. Az angol sem tetszik neki, meg különben is a Pacidust már megszokta, és jó az, és egyébként is. Na bumm. Két nap szenvedés semmiért. Hát szépen vagyunk.

Hozzászólás