És igen

Nos az elmúlt napokban kicsit megszállottan kerestem egy új motort amin a nem túl sürű blogbejegyzéseimet is vezethetem.

Tegnapelőtt még a fishblog volt az esélyes, de a karakterkódolási mizérián elvérzett. Meg azért pár funkció még hiányzik belőle. A drupal szintén eléggé játszott, de mikor wordpresshez megtaláltam a fgallery plugint nehéz helyzetbe került, melyből már nem tudott jól kijönni. Ezután a wordpress még kapott egy REST plugint is, amivel szinte wiki képességekre tett szert és így egyelőre biztos befutó lett.

Most végeztem a régi bejegyzések át hozatalával. Hát nem volt könnyű. Ráment vagy két és fél óra erre a kevés bejegyzésre. Sajnos muszáj volt kézzel, mert szörnyű volt a kódolás. Pedig lementettem sql file-ba, hogy majd onnan milyen egyszerű lesz, de nem. És ha innen is költözik, akkor ugyanez a macera lesz vele.

Így most átnéztem az első bejegyzésektől kezdve, nem semmi. Az első bejegyzés 2006 január kilenc, bár azért már előtte is voltak a tgyh blogjában bejegyzéseim, de azok elvesztek.

Nézzük át egy kicsit az elmúlt egy évet. Bár ezt év végén szokás, nálam egy kicsit megcsúszott, meg nem is biztos, hogy minden ide lesz írva:

  • Nagy terv volt a tgyh újra felélesztése új designével, nem lett belőle semmi.
  • Szintén terv volt az alapítványi honlap elkészítése. Elkészült, de nélkülem.
  • Terv volt a munkahely váltás, ez össze is jött, sőt most már saját cégem van. A váltás nehéz volt, mert szerettem ott dolgozni és szerettem a csapatot is.
  • Letettünk egy nagy fogadalmat, mely alapvetően változtatta meg az életünket.
  • Gyermeki énem kiélésére elkezdtem sigeket gyártani. Egy aréna párbajt nyertem egyet pedig vesztettem. Régen nem csináltam már, de majd fogom.
  • Készítettem jó néhány weboldal tervet. Legutóbbit fishboghoz. Szerintem jó lett. Kicsit változtatok rajta, hogy ne legyen ennyire személyes és felajánlom a közösségnek. Jó rendszer lesz, csak foglalkozni kell. vele.
  • Elkezdtem pénzügyi tanácsadóként tevékenykedni az OVB-nél. Ezt lehet, hogy hamarosan abbahagyom, ez a jövő zenéje még.
  • Dolgoztam raktárosként a Püski-Masszi könyvnagykerben. Nem élveztem túlzottan, sok idő kevés pénz és most már azt is átérzem, milyen az, ha az ember csak ott van és nem dolgozik. Ezt eddig nem tartottam rossznak, most már igen.
  • A blogom alatt az elmúlt egy évben volt e107, joomla, fishblog (két napig) és most jelenleg wordpress. Nem semmi változás. Remélem, most már ez marad egy darabig. Még egy szép sminket készítek hozzá (ez az elnevezés szerintem nagyon találó és nekem egyébként is tetszik).

Hozzászólás