A hét

Mivel nem naponta írok ide (még mindig keresek egy másik blog rendszert), ezért inkább a heti rendszerességet próbálok tartani.

Hétvégén voltunk Sopronban. Érdekes volt a haza utunk, meg az ott létünk is. Próbáltam segíteni az apósomnak a számítógépével kapcsolatban. XP-t rakott fel neki egy ismerőse és nem működött az új webkamerája (76 éves, és kb. két éve van számítógépe, most már skype-al beszélget a családdal). Megnéztem, nem sikerült megoldani a problémát. Nem tudtam usb kulcsot megnyitni ill. CD-t írni sem. Szerintem a rendszergazda (a barát) nem engedélyezte, és egy másik ismerőse is ezt mondta neki. Nem mintha ez bármit is bizonyítana.

A vonaton haza felé egy nagyon gagyi kocsiba ültünk. IC-vel jöttünk, de ez hangos volt derék tájon picit szűk, és a szokásos IC kocsikhoz mérten is nélkülözte a praktikusságot. A keletihez közeledve a kalauz bejött és nem ellenőrizte a jegyeket, hanem közölte, hogy leszállás után menjünk a pénztárhoz és kérjük vissza a pótjegy árát, mert ez nem IC kocsi. Nem próbáltuk meg, lévén a vonaton is nagy tömeg meg a pénztárnál is, inkább hazajöttünk.

A cégben is újra raktam az egyik gépen a rendszert. Illetve kivettem a winchit és itthon telepítettem rá ubuntut, de utána nem kezelte az usb-t néztem próbálkoztam, winchit átraktam másik gépben kezelte. Arra a következtetésre jutottam, hogy amikor kiszedtem megsérült a kártya. Próbáltam újat venni, de sehol nem kapok. Voltam már pár üzletben, de nem volt nekik. Remélem sikerül vennem, mert így nem tudok dolgozni sem.

Hozzászólás